Permisul de barca categoria D iti indeplineste, la varsta adulta, dorinta pe care o aveai de cand erai copil!

permis barca categoria d

Dunarea si Delta sunt locurile in care ai vrea sa iti testezi abilitatile de navigator? Cu un permis barca categoria D acest lucru ar putea fi posibil! Trebuie doar sa faci pasul de a te inscrie la cursurile necesare pentru obtinerea permisului la aceasta categorie si visul tau va deveni realitate.

Fie ca ai mostenit „microbul” navigatiei de la un membru al familiei, fie ca ai descoperit libertatea oferita de aceasta activitate pe cont propriu, meriti cateva felicitari, deoarece nu oricine are curiozitatea si curajul de a descoperi surprizele oferite de intinderile de apa. Probabil, ca undeva in sufletul tau esti un explorator ce incearca sa isi gaseasca drumul si sa isi indeplineasca misiunea pe ape. Daca Magellan e un model pentru tine, iar cartile despre expeditiile marilor cutezatori nu iti sunt straine, atunci, cu siguranta, inima ta bate pe frecventa aventurierilor.

Intra in familia exploratorilor pe mare!

Daca simti aceasta chemare, alatura-te unei mari familii de impatimiti ai marilor. Vei dobandi numeroase informatii care te vor ajuta sa te descurci atat in echipa, cat si independent pe o barca cu vele sau cu motor. Orice iesire in larg va fi o noua experienta care te va apropia mai mult de spectacolul apelor. Cu un permis barca categoria D, navigarea de-a lungul apelor interioare, Dunare si Delta Dunarii, va fi un bun prilej de a te reconecta la natura si de a uita ce inseamna stresul.

Orice problema ai avea, valurile o vor spulbera, redandu-ti in schimb starea de bine. Daca unii isi rasfata sufletul cu alpinismul si excursiile montane, altii se delecteaza la carma unei ambarcatiuni. Desigur, pana la categoriile B si A rezervate skipperilor cu experienta, va fi nevoie sa parcurgi cateva etape pregatitoare, iar un permis barca categoria D va mai pune o caramida la temelia carierei tale in navigatie. In zilele rezervate cursului intensiv pentru obtinerea acestui document, vei invata numeroase tehnici si notiuni utile pe care le vei practica din plin la bord.

Navigatia, un stil de viata!

Structura cursurilor vine in intampinarea tuturor celor care nu dispun de un bagaj bogat de cunostinte in ale navigatiei. Vei invata practic de la A la Z despre termenii marinaresti, cum este construita o nava, cum functioneaza motoarele si instalatiile. In prima faza, va trebui sa te familiarizezi cu ambarcatiunea si sa te integrezi confortabil alaturi de ceilalti participanti care iti impartasesc pasiunea pentru barci. Navigarea cu vele si nodurile marinaresti nu vor mai avea secrete pentru tine.

In ziua a doua de curs pentru obtinerea unui permis barca categoria D, te vei imprieteni cu notiunile legate de legislatie, salvarea vietii pe mare, manevra si vitalitatea navei. Practicarea manevrelor portuare, plecarile de la cheu, andocarile si manevrele de iesire si intrare in port sunt pe lista activitatilor ce urmeaza sa fie bifate cu entuziasmul caracteristic navigatorilor.

Ziua de navigatie include proba practica cu reprezentantul ANR, in vederea obtinerii permisului de barca categoria D. Navigatia cu vele, manevrele in larg, ridicarea si coborarea velaturii, expeditia nautica si manevra de om la apa vor fi „atacate” rand pe rand.

Permisul de ambarcatiune, indiferent de categorie, nu reprezinta un scop in sine, ci mai degraba un mijloc prin care ajungi sa traiesti stilul de viata la care ai visat dintotdeauna. Valurile si nodurile care se acumuleaza in bord de abia asteapta sa te prezinti cu un permis barca categoria D pentru a da startul celei mai tari aventuri din viata ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *