Sfaturi pentru alegerea apartamentelor cu 2 camere

Sfaturi pentru alegerea apartamentelor cu 2 camere

Alegerea apartamentelor cu 2 camere este uneori un proces dificil, mai ales daca esti prima data cumparator. Sfatul cheie pe care ar trebui sa-l urmezi atunci cand vine vorba de vanatoarea de apartamente este sa iti faci timp si sa verifici recenziile online ale apartamentelor cu 2 camere care iti plac. Acest lucru te va ajuta sa gasesti mai usor apartamentul perfect pentru nevoile si bugetul pe care le ai. 

Care sunt cateva sfaturi pentru a gasi cele mai bune apartamente cu 2 camere din zona ta? Toate sfaturile sunt importante in acest punct, de aceea aveti nevoie de o perioada suficienta de documentare. Este un capitol nou, iar domeniul imobiliarelor vine la pachet cu multe surprize, placute sau mai putin placute, in functie de alegerea pe care o faceti.

Conturati ceea ce va doriti de la viitoarea locuinta

Decideti ce este important pentru viitorul apartament. Ce fel de cladire preferi? Ai nevoie de parcare? Aflati daca parcarea este inclusa si, daca nu, daca este disponibila si cat costa. Apoi, luati in considerare ceea ce aveti nevoie pentru a trai in apropiere, fie ca este vorba de magazine, transport public, parcuri, scoli, farmacii, restaurante, autostrazi sau orice altceva. 

Decideti cat timp sunteti dispus sa petreceti in trafic, pana la cea mai apropiata facilitate dorita. De asemenea, veti dori sa determinati dimensiunea apartamentului. Unii oameni contureaza camerele de care au nevoie, de exemplu, doua camere, o baie, bucatarie, sufragerie.  Altii gandesc in termeni de metri patrati. Nu exista bine sau rau. Utilizati parametrii care vi se potrivesc cel mai bine. Un alt aspect este stilul apartamentului. Preferati farmecul pitoresc al unei cladiri renovate vechi? Exista un alt stil de apartament care v-ar placea?

Determinati ce va puteti permite

Exista cateva reguli simple pentru a va ajuta sa stabiliti un buget realist pentru achizitionarea unui apartament cu 2 camere. Se recomanda alocarea a 50% din venit pentru cheltuieli esentiale, cum ar fi telefonul, asigurarea, utilitatile si alimentele, 20% pentru cheltuielile financiare si obiective, cum ar fi platile datoriilor, economiile si investitiile, si 30% pe lucruri cum ar fi calatorii, filme, cumparaturi, manancarea in restaurante.

  • Faceti o scanare rapida a pietei

Acum vreti sa stiti ce apartamente cu 2 camere sunt disponibile, unde sunt localizate si cat costa. Pentru a face acest lucru, puteti sa cautati site-uri de apartamente online. Pregatiti o lista de apartamente care ofera o buna parte din ce aveti pe lista.

  • Efectuati o verificare a realitatii

Din pacate, daca sunteti ca majoritatea oamenilor, s-ar putea sa nu existe o potrivire exacta intre apartamentul ideal si ceea ce se potriveste bugetului. Deci, acum trebuie sa luati in considerare compensatia pe care sunteti dispus sa o faceti. De exemplu, s-ar putea sa nu puteti trai in cel mai modern cartier, dar poate ati putea gasi un apartament la cativa pasi distanta de acea zona. Dupa verificarea realitatii, ar trebui sa aveti o definitie rafinata a apartamentului. Uitati-va la apartamentele care sunt disponibile cu acest lucru in minte si faceti o lista adecvata de perspective.

  • Vizitati finalistii

Cu temele facute, acum este momentul sa vizitati finalistii din lista ta de apartamente. Cand o faceti, priviti dincolo de estetica. Asta inseamna sa va puteti imagina ca locuiti acolo si va indeplineste criteriile.

  • Comparati apartamentele si puneti intrebarile potrivite

Dupa vizitare, probabil ca veti dori sa comparati apartamentele, printre altele, la propunerea locatiei, a stilului de viata si a reputatiei zonei.

Cititi cu atentie contractul de vanzare

Veti dori sa cititi contractul si sa va asigurati ca intelegeti pe deplin tot ceea ce este mentionat in el. Aceasta inseamna verificarea modului in care puteti intra in posesia apartamentului, dar si ce drepturi si obligatii aveti, cand sunteti gata sa va mutati. De asemenea, nu va temeti sa adresati vanzatorului cat mai multe intrebari, inainte de a semna un contract de vanzare-cumparare.

In primul rand, este important sa retineti ca dimensiunea unui apartament nu este un indicator al calitatii. Desi un apartament mai mic s-ar putea sa nu fie la fel de frumos, el poate oferi totusi un spatiu de locuit confortabil pentru tine si familia ta. Are si avantajul ca este mai usor de intretinut.

De asemenea, ar trebui sa luati in considerare durata de timp in care veti sta in noul apartament. Daca veti avea nevoie de el doar cateva saptamani sau luni, atunci nu va avea sens sa cheltuiti (si sa platiti) mai mult pe o locuinta, decat ceea ce veti avea nevoie. Pe de alta parte, daca intentionati sa ramaneti pentru o perioada lunga de timp, atunci merita sa cheltuiti mai mult pe mobilier si electrocasnice de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *