Un diagnostic al bolii Alzheimer schimbă viața atât pentru individ, cât și pentru familia și prietenii acestuia, dar informațiile și sprijinul sunt disponibile tuturor. Nimeni nu ar trebui să aibă de-a face singur cu Alzheimer sau alte demențe si ar trebui să apeleze la casa de bătrâni pentru a primi ajutor specializat.Boala Alzheimer este cel mai frecvent tip de demență, o afecțiune în care creierul nu mai funcționează corect.Boala Alzheimer provoacă probleme de memorie, gândire și comportament. În stadiile incipiente, simptomele demenței pot fi minime, dar pe măsură ce boala afectează din ce în ce mai mult creierul, simptomele se agravează. Rata cu care boala progresează, variază de la persoană la persoană, dar speranța medie de viață după diagnosticare este de opt ani.
Deși în prezent nu există un tratament care să poată opri progresia bolii Alzheimer, există ajutor specializat care pot ajuta la ameliorarea simptomelor demenței. În ultimele trei decenii, cercetările privind demența au oferit o înțelegere mai profundă a modului în care boala Alzheimer afectează funcția creierului. Astăzi, cercetătorii continuă să caute tratamente mai eficiente, precum și măsuri care ar putea preveni boala Alzheimer și ar putea îmbunătăți sănătatea creierului.
Boala Alzheimer – Semne
Pe măsură ce îmbătrânim, creierul nostru se schimbă și uneori poate fi dificil să ne amintim anumite detalii. Cu toate acestea, boala Alzheimer și alte demențe provoacă pierderi de memorie și alte simptome severe, care interferează cu funcțiile zilnice normale. Astfel de simptome nu sunt naturale pentru schimbările normale legate de vârstă. Pe lângă pierderea memoriei, simptomele bolii Alzheimer includ:
- Probleme la îndeplinirea sarcinilor care nu erau dificile înainte.
- Dificultăți în rezolvarea problemelor.
- Schimbări de dispoziție și caracter, înstrăinarea de rude și prieteni.
- Probleme cu comunicarea orală și scrisă.
- Probleme cu recunoașterea locurilor, oamenilor, restabilirea succesiunii evenimentelor.
- Modificări ale percepției vizuale, cum ar fi dificultatea de a interpreta o imagine.
Familia și prietenii pot observa simptome ale bolii Alzheimer și ale altor demențe progresive la persoana care se confruntă cu aceste modificări. Dacă ești un membru al unei persoane bolnave de Alzheimer, este important să să ceri ajutor specializat la casa de bătrâni privată Abos Care.
Cum te afectează pe tine boala Alzheimer a rudei tale?
Poveștile rudelor pacienților cu Alzheimer sunt foarte asemănătoare: pentru o lungă perioadă de timp nu au acordat atenție ciudățeniei din comportamentul persoanei și l-au atribuit vârstei și unui caracter dificil. Dar, poate că i-ai adus mamei mele un prânz cald și ea a țipat din spatele ușii, „lasă-mă în pace”, „pleacă.” Ar trebui să știi că acesta este un proces ireversibil și nu trebuie să te aștepți la îmbunătățiri. Uneori, demența se manifestă brusc și acut. Boala poate începe să progreseze brusc și după ce persoana în vârstă a suferit un accident vascular cerebral din cauza stresului. Nici copiii tăi, nici soțul tău nu sunt pregătiți pentru o astfel de viață de familie, și după ani de căsnicie de succes, vei începe să vorbești despre divorț. Pentru a evita toate aceste neplăceri, cel mai bine este să-ți duci bolnavul de Alzheimer la casa de bătrâni privată Abos Care, pentru a primi tot ajutorul de care părintele tău are nevoie.