Vrei să îți amenajezi podul casei încât să fie locuibil? Ține cont de aceste lucruri

Costurile mari la materiale de construcții sau creșterea prețurilor la case ori apartamente noi te face sa fii mai chibzuit cu banii? Vrei sa folosesti spatiul pe care deja il ai, pentru a obtine mai multe camere? Atunci, transformarea podului intr-o mansarda potrivita pentru locuit este cea mai buna soluție!

Iată așadar câteva elemente de bază in construcții, pentru a transforma spațiul de la mansardă în spațiu de locuit

Vă gândiți că va trebui să întăriți podeaua – să izolați și poate mai mult decat atat. Iată o privire la câteva elemente de bază  atunci când vine vorba de a transforma spațiul de la mansardă în spațiu de locuit.

  • Acces și ieșire

Normele necesită, în general, o scară de dimensiune completă cu un spațiu liber de cativa centimetri deasupra ei. Pentru siguranța la incendiu, trebuie să existe două căi de ieșire — o a doua scară, de exemplu, sau o fereastră.

– Înălțimea tavanului

Orice spațiu de locuit necesită cel puțin 2 m înălțime pe o suprafață a podelei de cel puțin 4 de metri pătrați, măsurând cel puțin 2 m în fiecare direcție. La o casa obisnuita, acest lucru nu ar trebui sa fie o problema – doar o parte din pod era utilizabilă, deși o parte din zona cu spațiu liber poate fi folosită pentru depozitare.

  • Suport de podea

Podelele mansardelor trebuie, în general, să fie armate cu grinzi suplimentare și pardoseală. Acolo se pot găzdui cablurile, instalațiile sanitare și conductele, apoi se acopera podeaua.  Casele construite înainte de 1950, iar unele construite după, pot avea nevoie și de lucrări de intarire a fundatiei ori a peretilor de sustinere, mai ales dacă proiectul implică ridicarea acoperișului, 

  • Ventilatie si izolare

Căldura și umiditatea se ridica. Acest lucru înseamnă adesea nevoia de a adăuga aer condiționat, ventilatoare sau ferestre si alte sisteme. Astfel, multi aleg sa  instaleze ferestre la fiecare capăt al acoperișului pentru a promova ventilația încrucișată. Un strat de izolație cu celuloza ori fibra de lemn, sub acoperiș și în pereți va ajuta la reducerea costurilor de încălzire și răcire. In plus, va atenua zgomotul cauzat de trafic, vecini sau caderea ploii pe acoperis (in special daca acesta este de tabla).

Alege izolatia la mansarda STEICO, din celuloza sau fibra de lemn!Ai parte de calitate germană pentru confortul casei tale şi un plus de economie. Pentru o izolare fara repros a locuintelor noi sau in curs de renovare, alege solutii naturale, ecologice, de maxima eficienta!

  • Facturi mai mici la energie

Costuri mai mici nu doar iarna, ci de-a lungul intregului an! In plus, casa izolata cu celuloza “polueaza” mai putin!

  • Confortul pe primul loc

Vara, pastrezi mai usor o ambianta perfecta si un microclimat excelent pentru tine si familia ta, in mod natural, fara echipamente costisitoare de aer conditionat.

  • Siguranta pentru familie, protectie pentru mediul inconjurator

Izolatia naturala cu celuloza nu contine produse sau substante volatile periculoase, folosind doar materii prime reciclate. In plus, ai certificare ECO.

  • Izolare fonica de exceptie

In pod, la mansarda sau in camerele casei.

  • Tine focul, mucegaiurile, insectele si rozatoarele la distanta

Proprietati garantate de producator, dovedite de videourile de pe www.izolatiinaturale.ro si testate de mii de clienti in Europa!

  • Usor de instalat

Celuloza se monteaza (prin pompare) rapid din exterior, fara mizerie in casa, curte sau pod. In cateva ore, totul este gata!

Ai garantie de 30 de ani pentru materiale si manopera si promotiile la izolatii cu celuloza, in rate, chiar acum – la IZOLATII NATURALE!

sursa foto – STEICO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *