A Tech, specialiștii tăi în instalații electrice de joasă tensiune


În ziua de azi, electricitatea dă viață unei clădiri. De la iluminat și încălzit până la sisteme de securitate, este nevoie de multe lucrări pentru o funcționare corespunzătoare.

Poate ești tentat să te ocupi singur de instalațiile electrice de joasă tensiune a locuinței sau afacerii tale. Până la urmă, sunt mai sigure decât instalațiile electrice de înaltă tensiune, unde prezența unui electrician este obligatorie. Însă sunt multe legi și reglementări cu privire la acest aspect. Desigur, nu este ilegal să schimbi un bec sau o priză. Dar nu asta este problema principală.

Instalațiile electrice de joasă tensiune sunt complexe. Iar cablarea, montarea tablourilor electrice și a aparatelor necesită planificare în prealabil. Astfel, este destul de ușor să faci singur treaba, dar ceva să nu funcționeze bine.

De aceea este mai bine să apelezi la specialiști în instalații electrice de joasă tensiune, precum A-Tech. Lucrările la aceste instalații trebuie să fie executate doar de specialiști. Orice improvizație poate deteriora întreg sistemul, cu siguranță nu vă doriți acest lucru.

Cum te vor putea ajuta specialiștii?

În primul rând, este nevoie ca să știi care sunt cerințele tale. Desigur, acestea diferă de la locuințe personale la clădiri pentru muncă. Acest articol înglobează ambele situații. Serviciile pe care A Tech vi le oferă sunt potrivite atât pentru locuințe personale, cât și pentru sediile afacerilor pe care le conduceți.

Astfel, poate vrei să montezi un microfon ascuns într-o sală de conferință. Sau poate dorești o mașină de spălat în baie și priză pentru uscătorul de păr. Ei bine, este nevoie să știi dinainte care sunt aceste cerințe, pentru ca instalațiile să fie montate corespunzător.

Sisteme și locuri care se folosesc de instalațiile electrice de joasă tensiune sunt:

  • Internetul și sistemele de comunicare
  • Controlul iluminatului
  • Sistemele de securitate (camere video, senzori de fum și monoxid de carbon, sisteme de control acces)
  • Sistemele audio-video (difuzoare, alarme, proiectoare, microfoane)
  • Sistemul de încălzire și ventilație

Cablajele instalațiilor electrice de joasă tensiune nu sunt atât de rezistente precum a celor de înaltă tensiune. Astfel, sunt ușor de deteriorat. Fie în tavan, perete, podea sau adunate bine, acestea trebuie să fie montate corespunzător.

Beneficiile instalațiilor electrice de joasă tensiune executate de către specialiști

1. Optimizarea conexiunii la internet

Cablurile de internet operează convenient la aproximativ 30 de volți sau mai puțin. Un specialist poate monta instalațiile astfel încât conexiunea la internet să fie optimizată. Desigur, internetul depinde în principiu de furnizor, însă infrastructura clădirii este de asemenea importantă. Aceasta afectează lățimea de bandă, latența și viteza conexiunii la internet.

Poți opta și pentru materiale de calitate, precum cabluri din fibră optică, pentru a optimiza conexiunea la internet. Combină-le cu un furnizor bun de internet și serviciile de instalare a specialiștilor. Iar familia, angajații sau clienții tăi o să fie mulțumiți, având un internet rapid!

2. Optimizarea și creșterea securității

Desigur, toată lumea știe de camerele de supraveghere CCTV, sistemele de detecție și alarmare la efracție sau incendiu etc. Însă sistemele de securitate din ziua de azi cuprind tot mai multe dispozitive care necesită curent electric. Spre exemplu, unele uși de garaj pot avea sisteme care alertează utilizatorul că ușa nu este închisă. Sau se pot închide automat.

Instalarea a astfel de dispozitive de securitate poate fi o provocare, fiind nevoie de cunoștințe serioase. Iar de aceea ai nevoie de experți în instalații electrice de joasă tensiune.

3. Minimizarea costurilor

Specialiștii știu cele mai bune metode și materiale pentru a termina treaba. Diverse tehnologii și cablaje folosite de aceștia sunt tot mai comune în construcții.

De asemenea, specialiștii fac treaba bine din prima. Cât de inconvenient ar fi să termini treaba, iar apoi să vezi că ceva nu este bine și necesită reparații? Și bineînțeles, acele reparații costă. Totodată, ai pierde o grămadă de timp pe lângă costuri.

4. Îmbunătățirea clădirilor inteligente

Clădirile inteligente sunt clădiri ale căror sisteme (iluminat, securitate, încălzire etc.) sunt interconectate între ele. Astfel, le poți controla de pe telefon de oriunde, oricând.

O clădire inteligentă presupune instalații electrice de joasă tensiune corespunzătoare. Mulți electricieni nu sunt încă familiari cu acestea și cu ideea unei clădiri inteligente. În schimb, experții A-Tech se pot ocupa de acestea, oferind și aparatură pentru clădiri inteligente.

Tot ce trebuie să faci tu este să le comunici preferințele. Poți solicita o ofertă de preț pentru a afla care sunt cele mai bune oferte pentru tine.

Însă apelarea la experți în instalații de joasă tensiune este mai mult decât indicată. Contactează-i și vezi cum îți pot îmbunătăți locuința sau clădirea în care îți desfășori afacerea!