Afla tot ce trebuie sa stii despre asfaltarea curtii

In momentul in care decid ca au nevoie de pavarea intregii curti, oamenii se gandesc ce solutii au la indemana astfel incat sa fie eficiente, dar fara costuri impresionante. Drept urmare, multi ajung la concluzia ca asfaltarea este cea mai potrivita solutie pentru ei.

Desi turnarea unui covor asfaltic este un proces specific drumurilor, pentru imbunatatirea suprafetei acestuia, favorizand o circulatie mai lina, asfaltul este un material care poate fi potrivit si pentru suprafetele terestre din zonele rezidentiale, numai ca tipul de asfalt folosit in acest caz trebuie adaptat la conditiile respective de trafic.

In plus, faptul ca in zona Capitalei exista numeroase firme care au in portofoliu astfel de servicii, oricine poate apela la serviciile de asfaltare curte in Bucuresti. Astfel, se vor putea bucura de o suprafat compacta si durabila, care nu necesita vreo ingrijire speciala.

Cum se asfalteaza curtile?

Indiferent ca este vorba despre asfaltarea unei sosele sau a unei curti, suprafata pe care va fi turnat covorul asfaltic are nevoie de o pregatire inainte de a se trece la aceasta etapa. Aceasta pregatire este foarte importanta pentru durata de viata a covorului asfaltic.

Prin pregatirea corecta a suprafetei de lucru se previne denivelarea terenului si aparitia prematura a fisurilor si gaurilor din asfalt. Drept urmare, este necesar sa se efectueze sapaturi la adancimi diferite, in functie de traficul care are loc pe suprafata respectiva, drenarea apei fiind si ea un aspect extrem de important de care ar trebui sa se tina cont.

Pentru a se favoriza drenarea apei la suprafetele plane, este nevoie sa se realizeze un plan inclinat de cel putin 2%. Ulterior, in groapa creata prin sapaturi se adauga un strat de pietris care trebuie sa fie nivelat si peste care va fi turnat covorul asfaltic. In cazul zonelor cu trafic greu, straturile de pietris pot fi mai multe si cu mai multe tipuri de pietris.

Un aspect foarte important care trebuie retinut cu privire la asfaltare este ca aceasta lucrare trebuie sa se execute pe o suprafata uscata si atunci cant temperatura atmosferica este mai mare de 10 grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Fotograf profesionist Bogdan Mitrică. De ce ar trebui să-l alegi?
Next post Cum poți utilza un platou din lemn?