Care sunt dezavantajele utilizarii unui site de dating la o varsta inaintata

Ei bine, online dating nu are doar avantaje ci si unele dezavantaje pe care ar trebui sa le cunosti inainte de a apela la aceasta optiune. Asadar, continua sa citesti acest articol pentru mai multe informatii.

Efort

Datingul, pe site-uri de matrimoniale mures, fie in persoana, fie online, necesita timp si efort. Cu toate acestea, caracterul competitiv al intalnirilor online necesita actualizarea periodica a profilului si raspuns la mesaje, care a fost vazut de unii ca punct un negativ de dating online.

Inselatorii

Unii incearca sa-i pacaleasca pe potentialii parteneri pentru a obtine in cele din urma bani de la ei. Persoanele cu handicap si persoanele in varsta sunt in mod special expuse riscului de a fi pacalite. De aceea, este foarte important sa fii extrem de atent atunci cand apelezi la aceste site-uri pentru a intalni un potential partener. Nu te increde in nimeni pana ce nu ajungi sa cunosti cu adevarat persoana respectiva. Indicat este sa comunici cat mai mult online inainte de a te intalni efectiv cu cineva.

Mesajele sexuale nedorite

Adultii mai in varsta nu sunt neaparat impotriva contactului sexual, dar cand mesajele sexuale sunt trimise prea repede dupa intalnirea cu cineva, ei fac adesea destinatarul sa se simta inconfortabil. Aceste mesaje au fost raportate mai mult ca nedorite decat amenintarea. Asadar, aveti grija atunci cand va doriti o relatie, pe cine acceptati in viata dvs.

Experiente negative

La fel ca si in ceea ce priveste intalnirea cu oamenii in persoana, exista intotdeauna o sansa pentru evenimentele negative legate de datingul online. Potrivit unui studiu de internet al anului 2013 a adultilor care utilizeaza dating online, 42% dintre femeile au raportat ca au fost contactate de cineva care le-a facut sa se simta hartuite sau incomod.

Din pacate, cei care sunt hartuiti online pot fi mai putin probabil sa-i raporteze pe hartuitori, din teama ca nu vor fi luati in serios. Este deosebit de important ca adultii mai in varsta sa fie vigilenti in dating, deoarece riscurile de intalnire si violenta partenerului intim, inclusiv exploatarea financiara, amenintarile si raul fizic, sunt mai mari in randul adultilor mai in varsta.

Lipsa de succes

In timp ce unii adulti mai in varsta se intalnesc cu oameni online cu care pot crea relatii romantice durabile, din pacate, pare ca majoritatea nu au reusit sa obtina ceea ce isi doreau de fapt. Mai multe motive au fost citate pentru lipsa de succes, cum ar fi sa nu gaseasca niciunul „valoare”, lipsa raspunsurilor la mesaje si lista poate continua. Cu toate acestea, vazand ca altii reusesc sa gaseasca un partener da suficienta speranta pentru ca multi sa continue sa incerce.

Este extrem de important ca atunci cand apelati la online dating sa va asigurati ca o faceti in mod constient si mai ales ca stiti foarte bine si care sunt dezavantajele. O informare foarte buna va va ajuta sa evitati situatii complicate care va pot da batai de cap foarte mari in viitor. Asadar, speram ca acest articol va va fi de un real folos.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *