Iata ce trebuie sa faci daca vechiul fiset metalic da semne de „oboseala”!


In orice birou, este necesar un spatiu de depozitare pentru bibliorafturi. Un fiset metalic rezolva aceeasi nevoie si te ajuta sa dispui de un mediu de lucru adecvat. Dupa o anumita perioada de utilizare, starea produsului nu mai ramane insa la fel precum in prima zi. Iata ce trebuie sa faci pentru a rezolva problema!

Goleste rafturile si curata produsul

In interiorul mobilierului metalic se pot acumula praf si urme de murdarie. Acest lucru se intampla in special atunci cand nu accesezi fisierele pentru mult timp. In consecinta, este necesar sa indepartezi tot continutul si apoi sa cureti zonele cu o laveta din microfibra.

Nu este necesar sa folosesti o solutie puternica, deoarece aceasta poate ataca suprafata si poate duce la aparitia defectiunilor. O alta optiune este sa cureti interiorul unui fiset metalic, produs disponibil si pe www.viamond.ro, cu ajutorul unui set de servetele umede. Acest proces se poate aplica si pentru exteriorul produsului.

Daca observi urme de rugina, aplica un antioxidant si permite-i acestuia sa se usuce. In general, fisetele metalice tratate impotriva agentilor corozivi nu prezinta aceasta problema. De asemenea, certificarile ISO garanteaza calitatea si rezistenta impotriva zgarieturilor. Daca iti doresti ca obiectul sa aiba un aspect stralucitor, aplica un strat de ceara pentru masina. Elementele dintr-un astfel de produs aduc un aspect asemanator unei oglinzi, iar acest efect ramane prezent pentru perioade lungi de timp.

Vopseste usile

Daca usile unui fiset metalic s-au deteriorat sau prezinta deja defecte, atunci o simpla curatare s-ar putea sa nu fie suficienta. Pe de alta parte, nu trebuie neaparat sa inlocuiesti produsul in intregime. In schimb, cea mai buna solutie este sa folosesti o vopsea profesionala. Asigura-te ca aceasta este aplicata de profesionisti, pentru a evita erorile din aceeasi etapa. In cazul in care iti doresti o culoare diferita de gri, alege albastru sau verde. Acestea atrag atentia si sunt potrivite in birourile unde predomina tonurile reci. Cei care isi doresc culori calde pot folosi galben sau rosu.

O alternativa ar fi sa alegi o vopsea argintie sau una neagra. Aceste nuante creeaza un contrast puternic si ies in evidenta. Unele persoane aleg sa utilizeze autocolant sau spray-uri, insa vopsirea prin pulverizare este cea mai eficienta. Stratul acesteia se aplica uniform si creeaza senzatia de nou, iar costurile nu sunt unele mari.

Sorteaza produsele si fisierele

Dupa ce te asiguri ca un fiset metalic are iar un aspect placut, urmatorul pas este sa te ocupi de sortarea fisierelor. Cele mai multe persoane prefera ordinea alfabetica, insa poti folosi orice alta modalitate care te ajuta sa simplifici procesul de cautare pe viitor.

Spre exemplu, o solutie ar fi sa achizitionezi mape colorate si sa folosesti denumiri specifice la acestea. Iti doresti sa amplasezi anumite obiecte, care au o greutate mare? Analizeaza starea politelor pentru a fi sigur ca nu exista defecte. Un fiset metalic permite blocarea accesului, iar defectiunile la incuietoare trebuie rezolvate de o persoana cu experienta in domeniu.

Cat de usor se intretine mobilierul din metal?

Spre deosebire de mobilierul din lemn, metalul este un material care rezista bine in timp si nu poate fi deteriorat usor de umiditate. Fisetele de acest tip iti permit sa depozitezi documente, bunuri de valoare si echipamente de lucru direct in birou. Pe un site de birotica si papetarie online ca Viamond.ro gasesti o gama variata de astfel de produse, care prezinta dimensiuni si caracteristici diferite!