Culoarea potrivita pentru canapeaua de acasa


Canapeaua este piesa principala de mobilier din orice camera de zi.

Cu toate acestea, chiar daca avem foarte clar ce utilizare ii vom da in locuinta noastra, alegerea culorii potrivite pentru canapea este un factor determinant pentru a profita la maximum de ea.

Datorita investitiei importante pe care o implica achizitionarea unei canapele noi, principala problema cu care ne confruntam intotdeauna este alegerea culorii potrivite pentru tesatura.

Nici prea inchisa, ca sa nu ne intunece livingul, nici prea deschisa, ca sa nu se pateze usor.

Mai jos iti oferim secretele pentru a alege culoarea potrivita pentru canapeaua de acasa, in functie de nevoile locuintei tale si de stilul de decor pe care vrei sa il urmezi.

Imbin-o in decor

Daca adaugi canapeaua intr-o camera deja decorata, culoarea acestui obiect de mobilier devine importanta.

Integrarea unei canapele noi intr-o camera cu o paleta de culori existenta inseamna ca va trebui sa decizi daca aceasta va fi neutra sau daca va avea un rol de accent.

O varianta ar fi sa cumperi o canapea in aceeasi culoare cu a peretelui, pentru a da senzatia de spatiu mult mai mare. Aceasta este o idee creativa pentru o schema de culori armonioasa.

Un dezavantaj este ca in viitor vopsirea diferita a peretelui va fi dificila.

O alta abordare, destul de comuna, ar fi sa alegi o canapea care sa completeze decorul si care sa nu fie in centrul atentiei, dar nici camuflata in culoarea peretelui.

Acesta este motivul pentru care culorile neutre ale canapelei sunt cele mai populare in majoritatea caselor.

Adapteaz-o stilului de viata

Stilul de viata te va ghida mereu catre canapeaua potrivita.

Daca gazduiesti, deseori, intalniri familiale sau prietenii se strang in livingul tau pentru boarding games sau urmarit evenimente sportive, cel mai bine este sa alegi o culoare inchisa, in tonuri de gri, negru sau maro inchis pentru ca riscul de a se murdari repede este crescut.

Daca, dimpotriva, nu primesti oaspeti foarte des si esti atent cu mobilierul tau, atunci culorile deschise nu ar trebui sa te sperie.

Alege o canapea usor de personalizat

Canapeaua reprezinta o investitie si nu vei dori sa o schimbi la fiecare doi ani.

De aceea, cea mai buna solutie ca sa nu se demodeze rapid sau sa nu te plictisesti de ea ar fi sa o cumperi intr-o culoare neutra dar sa o personalizezi cu ajutorul pernelor decorative pe care le schimbi constant.

Iesi in evidenta cu o canapea indrazneata

Daca, pentru tine, canapeaua este piesa centrala de mobilier a casei, atunci scoate-o in evidenta.

Fie ca alegi culori pastelate sau un rosu aprins ori un galben mustar, efectul va fi acelasi – vei atrage atentia asupra acelui loc din casa.

Cateva culori indraznete sunt jadul, rubinul sau albastrul inchis, in combinatii cu materiale precum catifeaua sau pielea.

Pune canapeaua in evidenta printr-un covor alb sau cu ajutorul unei podele care sa ii intensifice materialul si culoarea.

Adapteaz-o membrilor familiei

Pentru ca o canapea intr-o casa cu copii si animale de companie nu este la fel ca o canapea in casa unui cuplu tanar fara copii care lucreaza toata ziua in afara casei, ar trebui sa optezi intotdeauna pentru o canapea care este practica pentru utilizarea pe care o intentionezi sa i-o dai.

Daca nu exista riscul de pete acasa, ai la dispozitie o gama larga de culori din care poti alege pentru canapeaua ta.

Desi ti se va spune intotdeauna sa eviti culorile delicate daca ai copii sau animale de companie acasa, nu uita ca exista multe tesaturi care se pot spala si sunt foarte rezistente la pete.

Desigur, o canapea in culoare deschisa este mult mai putin durabila decat una de culoare inchisa, dar in zilele noastre exista tesaturi din microfibre care resping apa si sunt, de asemenea, rezistente la pete.

Daca o protejezi cu o patura de culoare deschisa sau protectie speciala, o vei mentine ca noua pentru o perioada lunga.

Desi reprezinta o investitie mai mare, vei fi recunoscator pentru aceasta in timp.

Analizeaza mai atent tipul de canapea care se potriveste cel mai bine sufrageriei tale cu ajutorul acestor sfaturi, pentru a alege culoarea perfecta a canapelei pentru casa ta.