anvelope second hand

Cum se păstrează funcționalitatea optimă a mașinii tale, chiar la tine acasă

În calitate de șofer, ne dorim ca și mașina pe care o achiziționăm să fie alături de noi pe parcursul întregii vieți. Bineînțeles că, pe parcurs, mulți dintre noi ne plictisim sau pur și simplu ne dorim un alt model de autoturism. Așa se face că decidem să vindem mașina și, ulterior, să ne îndreptăm către una nouă. Cu toate acestea, valoarea de listă a automobilului poate să fie una ridicată în condițiile în care funcționalitatea acesteia este una optimă. Din fericire, nu este cazul tuturor autoturismelor de pe piață, întrucât nu toți șoferii au grijă de acestea în mod corespunzător. Așa cum este de așteptat, suntem nevoiți să reducem prețul cu procente destul de ridicate, datorită unor aspecte care ar fi putut fi prevenite dacă am fi alocat o atenție mult mai mare mașinii noastre. Din fericire, astăzi există o varietate foarte mare de soluții pe care le putem adopta, astfel încât să ne bucurăm de aspectele dorite. Rămâi alături de noi și descoperă, rândurile următoare, cum poți păstra funcționalitatea optimă a mașinii tale, chiar la tine acasă!

  1. Folosește ulei de măsline pentru curățarea interioarelor mașinii tale

Una dintre cele mai ieftine și eficiente soluții pentru curățare interioară mașinii tale este reprezentată de uleiul de măsline. Tot ce ai nevoie este să folosești o lavetă umedă sau un șervețel, pe care să adaugi câteva picături de ulei. Prin mișcări circulare, începe să cureți interioarele mașinii tale, având foarte mare grijă la tapițerie. Aceasta trebuie evitată pe cât posibil, astfel că nu te vei confrunta cu probleme pe termen lung. La final, poți îndepărta excesul sau resturile de ulei prin folosirea unei lavete umede. Interioarele mașinii tale vor fi din nou strălucitoare, fix ca atunci când mașina a fost scoasă de pe ușile fabricii.

  • Înlocuiește la momentul potrivit cauciucurile mașinii

Întrucât în țara noastră ne putem bucura de toate cele patru anotimpuri, mașina noastră trebuie să fie întotdeauna echipată corespunzător. Acest lucru este prevăzut inclusiv în legislația rutieră, unde este menționat faptul că șoferii au obligativitatea să fie foarte atenți la temperatura din termometre. Altfel spus, în  momentul în care aceasta depășește 7°C este timpul să înlocuiești anvelopele de iarnă cu cele de vară. În mod analog, te poți îndrepta către anvelope de iarnă, atunci când temperatura din termometre a scăzut sub 7°C. Toate aceste sfaturi au rolul de a proteja mașina pe carosabil, având un efect direct asupra siguranței pe care pasagerii o resimt de fiecare dată când sunt în mașină. Dacă ești în căutarea unui set de anvelope second hand la preț foarte bun, poți să găsești oferte speciale direct pe Stoykanvelope!

  • Optează pentru parcarea mașinii întotdeauna în garaj

Precipitațiile și factori externi au un efect distructiv asupra mașinii pe care o deținem. Nu o spunem noi, ci specialiștii în domeniu, care atrag atenția cu privire la rolul extrem de important pe care îl îndeplinește un garaj. Atunci când parcăm mașina în interior, ne asigurăm că aceasta stă într-o temperatură optimă. Astfel, nici motorul, nici parbrizul nu îngheață și nici nu stau în razele directe ale soarelui. Indiferent de modelul mașinii despre care este vorba, protejarea acesteia stă în responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Doar așa, autoturismul tău nu va sta în ploaie, lapoviță și în soare, caniculă sau în ploi torențiale. Cu fiecare evaluare realizată în service-urile auto de specialitate, te vei putea bucura de costurile scăzute aferente reparațiilor care îți vor fi cerute. În plus, nu este neapărat necesar să apelezi la locurile de parcare din garajul aferent blocului în care stai și care, nu de puține ori, poate fi mult prea scump. În schimb, te poți orienta către un garaj de închiriat, în care să fie parcate doar mașinile tale.

  • Asigură-te că farurile mașinii tale sunt constant curățate

Vizibilitatea de care ne bucurăm în timpul șofatului este direct influențată de starea în care se află farurile autoturismului nostru. Acestea sunt primele care intră în contact cu factorii externi fiind, totodată, și primele care se murdăresc. Tocmai de aceea, pentru a evita îngălbenirea acestora sau chiar stricarea lor, putem să avem grijă de ele chiar la noi acasă. Singurul lucru de care avem nevoie se rezumă la o pastă de dinți albă și la o periuță de dinți veche, pe care nu mai folosim. Procesul de curățare începe prin aplicarea unei cantități mici de pastă de dinți pe periuță, cu ajutorul căreia începem să curățăm, prin mișcări circulare și fără să aplicăm presiune, fiecare far în parte. La final, nu uita să ai la dispoziție o lavetă umedă sau un șervețel curat, cu care să elimini excesul și rămășițele dispuse pe faruri. În doar câteva momente, vei avea parte de cele mai curate faruri și de posibilitatea de a te plimba oriunde îți dorești, indiferent de destinație!

Păstrarea funcționalității optime a mașinii noastre este un proces îndelungat, care necesită grijă și atenție din partea șoferilor. Asigură-te că îndeplinește toate cerințele urmându-le, pas cu pas, pe cele menționate mai sus!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Pandemia ne-a transformat locuința în mini-birou
Next post Pune sănătatea pe primul loc indiferent de situația în care te afli, află acum cât de ușor este.