Curtea de Apel Alba Iulia menține pedeapsa pentru fostul secretar al Primăriei Deva în dosarul de trafic de influență


Curtea de Apel Alba Iulia a confirmat, în mod definitiv, sentința dată în noiembrie 2022 de către Tribunalul Hunedoara în cazul fostului secretar al Primăriei Deva, Laura Sârbu. Aceasta a fost condamnată la 3 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de influență, iar cuantumul sumei confiscate a fost redus de la 80.000 de lei la 40.000 de lei.

Decizia CA Alba Iulia include anularea sentinței penale referitoare la condamnarea pentru complicitate la trafic de influență a inculpaților Bodrean Adrian Mihai și SC Smart Drumcons SRL, în legătură cu SC Carpat Grup Industry SRL. De asemenea, s-a menținut achitarea inculpatei Smart Drumcons SRL pentru complicitate la trafic de influență în legătură cu SC Carpat Grup Industry SRL.

S-a schimbat temeiul juridic al achitării Laurei Sârbu pentru instigare la fals material în înscrisuri oficiale, iar suma confiscată de la aceasta a fost redusă la 40.000 de lei. Dispoziția de confiscare și obligarea la plata sumei de 40.000 de lei pentru Sârbu Hadrian a fost eliminată.

Decizia menține sechestrul asigurator pentru recuperarea cheltuielilor judiciare și confiscarea până la concurența sumei de 40.000 de lei de la Laurei Sârbu și Sârbu Hadrian.

Fosta secretară Laura Sârbu a fost condamnată în noiembrie 2022 pentru trafic de influență într-un dosar de corupție legat de facilitarea unui contract de reparații și documentație pentru construirea unei hale de producție. Soțul și cumnatul său au primit și ei condamnări în același dosar, însă cu suspendare.