De ce copiii ar trebui sa poarte aparat dentar daca au dintii strambi?

Se estimeaza ca peste patru milioane de oameni poarta aparat dentar si 75% dintre acestia sunt copii. Pentru multi oameni, purtarea aparatului dentar este o parte a cresterii. Unii copii il vad chiar ca pe un ritual de trecere la o noua varsta – un semn ca anii adolescentei se apropie in curand. 

De asemenea, trebuie mentionat si faptul ca acum exista mai multe aparate dentare copii comparativ cu aparatele din copilaria adultilor de azi, tocmai pentru ca aceste produse sa fie mai atractive si usor de acceptat.

De ce au nevoie copiii de aparate dentare?

Exista mai multe motive pentru care copiii ar putea avea nevoie de aparat dentar. Cele mai frecvente motive sunt pentru corectarea problemelor orale, cum ar fi supraaglomerarea, suprapunerea sau dintii strambi.

Copiii ar putea avea nevoie de aparat dentar si daca au malocluzie, cunoscuta si sub denumirea de „muscatura gresita”. Acesta este momentul in care maxilarul de sus si de jos au dimensiuni diferite. Cand maxilarul inferior este mai mare, este cunoscut sub numele de submuscatura. Cand partea de sus este mai mare, se numeste supramuscatura.

Un copil poate avea nevoie uneori de aparat dentar daca se confrunta cu probleme ale maxilarului si dintilor. Aceste probleme sunt de obicei cauzate de accidente, pierderea prea devreme a dintilor de lapte sau suptul degetului mare.

De cele mai multe ori, insa, problemele orale sunt mostenite. Deci, daca o persoana din familie a avut nevoie de aparat dentar, sunt sanse ca si copiii sa aiba nevoie de un astfel de dispozitiv.

De obicei, medicul dentist al copilului este cel care observa primul ca exista probleme dentare. Apoi, el va recomanda copilului sa viziteze un ortodont. Medicul ortodont va fi cel care va recomanda daca copilul are nevoie sau nu de aparat dentar si ce aparat ar functiona cel mai bine.

Nu exista o varsta specifica stabilita pentru prima vizita a unui copil la medicul ortodont. Unii copii incep de la 6 ani, unii copii la 10 ani, iar altii abia atunci cand sunt adolescenti.

Multi ortodonti recomanda parintilor sa ii duca pe cei mici la un ortodont de la varsta de 7 ani. Aceasta este varsta la care copiilor le apar dintii permanenti si perioada in care problemele precum supraaglomerarea si o muscatura neuniforma vor deveni mai vizibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Cat de important este sa inlocuiesti regulat piesele utilajelor agricole?
Next post Orient SRL – Servicii ireproșabile de transport la nivel internațional