Exercitiu de imaginatie: ce s-ar intampla daca un frigider de vinuri nu ar avea usi vitrate?

frigider vinuri

Un frigider de vinuri este unul dintre cele mai utile echipamente pe care le puteti detine, in calitate de antreprenor sau administrator al unui business din domeniul HoReCa, indiferent ca vorbim despre un restaurant, un bar etc. El are rolul de a pastra sticlele de vin, una dintre cele mai apreciate bauturi alcoolice, dar si printre cele mai pretentioase din punctul de vedere al stocarii, la o temperatura constanta, potrivita pentru servirea imediata a clientilor (de obicei, sub 10 grade Celsius pentru vinurile spumante si cele albe si peste 10 grade Celsius pentru cele rosii).

Fresco Expert, furnizor care sustine inca din anul 1992 inovatia in bucatariile profesionale din Romania, pune la dispozitia partenerilor sai numeroase modele de frigider de vinuri, de diferite marimi si capacitati. Acestea au una sau mai multe zone de reglare a temperaturii, sunt dotate cu usi din sticla, termostat electronic si au un design fie clasic, fie modern, in functie de necesitati si preferinte. Ele provin exclusiv de la branduri recunoscute la nivel international, ceea ce le garanteaza calitatea, fiabilitatea, usurinta in utilizare, randamentul, chiar si in cazul folosirii continue, si, nu in ultimul rand, durata indelungata de viata, fara necesitatea opririi activitatii pentru actiuni de mentenanta si reparatii.

Un frigider de vinuri mai este cunoscut, in industria ospitalitatii, si sub denumirea de vitrina, intrucat geamurile cu care este dotat permit maximum de vizibilitate in interior, atat pentru angajatii localului, cat si pentru clienti. Revenind la intrebarea din titlu, iata cateva scenarii posibile daca un asemenea echipament ar fi dotat cu usi „normale”, mate, si nu cu unele din sticla (bineinteles, este doar un exercitiu de imaginatie, intrucat, asa cum veti observa in continuare, acest lucru nu ar fi absolut deloc practic):

1. Servirea ar fi mai dificila. In primul rand, chefii si ospatarii ar trebui sa deschida de fiecare data frigiderul de vinuri, pentru a vedea ce produse sunt in interior, iar acest lucru ar duce, in mod inevitabil, la un timp mai indelungat pana cand comanda ar fi servita clientilor;

2. Clientii ar comanda mai putin. In al doilea rand, din moment ce nu vor mai vedea in mod fizic sticlele din frigider, ci doar in meniu (uneori numai cu denumirea, nici macar cu fotografii reprezentative), clientii vor fi mai reticenti si mai putin atrasi in a comanda o alta sticla sau un alt pahar la masa;

3. Frigiderul de vinuri s-ar defecta mai usor. In al treilea rand, echipamentul s-ar putea chiar defecta mai rapid si mai usor, din moment ce usa ar trebui sa stea mult mai mult deschisa decat in prezent. In cazul modelelor vitrate, identificarea produsului dorit se face cat timp usa este inchisa;

4. Ar putea chiar scadea vanzarile la nivel mondial. Nu in ultimul rand, din toate motivele expuse mai sus si, tinand cont de cat de numeroase sunt aceste echipamente in restaurantele si alte unitati de alimentatie publica din intreaga lume, exista chiar posibilitatea scaderii vanzarilor de vin la nivel mondial, daca nu ar mai exista usi vitrate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *