Fier sau aluminiu? Ce material alegi pentru gard?

Majoritatea gardurilor construite in urma cu cateva decenii sunt din lemn. In ultimii ani insa, gardurile din metal au devenit din ce in ce mai populare. Un gard metal este mult mai avantajos decat unul din lemn, remarcandu-se printr-o serie de calitati:

  • nu se degradeaza la actiunea umezelii, mai ales daca este foarte bine tratat;
  • este mult mai rezistent in timp, nefiind afectat de cari si alti daunatori;
  • arata foarte bine;
  • rezista la socuri fizice.

Exista mai multe tipuri de garduri metalice, diferentiate atat in functie de metalul din care sunt construite, cat si in functie de forma si mod de constructie. Dintre toate tipurile de metale insa, cele mai populare sunt fierul forjat si aluminiul.

Daca iti doresti un gard metalic, cel mai probabil va trebui sa alegi intre aceste doua variante.

Care este varianta cea mai buna de gard: aluminiu sau fier forjat?

Gardul din fier forjat. Este foarte atractiv prin aspect, fiind o solutie robusta, cu un design elegant. Greoi, gardul din fier forjat rezista foarte bine in fata factorilor fizici, insa poate fi sensibil la umezeala si automat, la rugina. Pretul de achizitie pentru fierul forjat este mai mic, insa pretul de montaj poate sa fie ceva mai mare, ceea ce face costurile finale sa fie similare.

Gardul din aluminiu. Aluminiul este un material modern, care incepe sa castige teren in fata fierului forjat. Acesta nu rugineste, poate sa fie vopsit in orice nuanta, poate lua mai multe forme si rezista bine la socuri (chiar daca nu este chiar atat de robust precum fierul forjat). Gardul din aluminiu are si o calitate care il face perfect pentru porti si pentru automatizarea acestora: este usor. Singurul neajuns al acestui tip de gard este costul destul de mare, insa daca iti doresti sa investesti intr-un gard de care sa te poti bucura intreaga viata, este cea mai buna solutie.

Evident, poti opta si pentru garduri din otel sau diverse combinatii de materiale, inclusiv combinatii de metal cu metale clasice (lemn, piatra, etc). Atunci cand alegi sa construiesti un gard este bine sa te asiguri ca este o investitie de care te poti bucura si peste 10, 20 sau 50 de ani, atat din punct de vedere functional, cat si din punct de vedere estetic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post De ce sa alegi tabla decapata pentru locuinta ta?
Next post Cum alegi aparatul de aer conditionat