Hotel sau pensiune? Ce alegi pentru o vacanță în Sighișoara?


Este cam greu să decidem unde să ne cazăm atunci când alegem să petrecem o vacanță în Sighișoara. Asta deoarece avem o mulțime de opțiuni la dispoziție: hoteluri, pensiuni, moteluri, cabane, apartamente….oferta este variată.

În cele ce urmează îți spunem ce să alegi, între un hotel și o pensiune atunci când cauți cazare cetatea Sighișoara.

Hotelul

Hotelul este una din cele mai căutate unități de cazare la ora actuală. Un hotel le pune oaspeților la dispoziție camere de diferite dimensiuni precum și băi. Poți alege să te cazezi la un hotel pentru o noapte sau pentru mai multe nopți. Prețurile variază de la un hotel la altul, în funcție de camera aleasă, în funcție de serviciile propuse dar și în funcție de perioada în care călătorești. Eixistă un hotel pentru toate buzunarele.

Pensiunea

Dacă cauți o cazare pensiune zona Sighisoara trebuie să știi că pensiunile sunt din ce în ce mai răspândite la noi în țară dar și din ce în ce mai căutate de turiști. Originalitatea și personalizarea reprezintă principalele avantaje oferite de o pensiune deoarece există atâtea pensiuni diferite câți proprietari. Pensiunea oferă o atmosferă mult mai călduroasă decât un hotel. Proprietarul te primește ca pe un membru al familiei. Cadrul este mai intim decât în cazul unui hotel. Prețurile nu sunt mai ridicate decât în cazul unui hotel.

Dacă îți petreci vacanța alături de copii și de alți membri ai familiei, opțiunea de cazare în apropiere de centrul vechi este o opțiune potrivită, asta deoarece proximitatea de principalele atracții turistice va facilita vizitarea acestora. Sighișoara este un oraș medieval care poate fi descoperit alături de familie în orice perioadă a anului frumusețea sa te va impresiona fără îndoială încă din prima clipă în care pășești în el. Profită din plin de frumusețile orașului și descoperă legendele sale.