Inlocuire baterie laptop – cand trebuie sa schimbi bateria

Este logic sa retineti ca nimic nu este infinit, mai ales daca ne referim la un produs tehnologic de consum. Uzura componentelor prin utilizarea lor constanta este un fapt pe care ar trebui sa ne asteptam sa-l vedem mai devreme sau mai tarziu. Din fericire, atunci cand ai probleme va fi mult mai usor sa cumperi baterii laptop (https://www.onlaptop.ro/baterii-laptop) potrivite, ceea ce inseamna ca poti sa schimbi bateria atunci cand este necesar, fara probleme.

Ce trebuie sa stiti inainte de a schimba bateria laptopului?

Bateriile laptopurilor de astazi sunt, in general, litiu-ion, adica aceeasi tehnologie utilizata de bateriile telefoanelor mobile si tabletelor actuale. Acest tip de baterie ne permite sa folosim o gama destul de larga evitand probleme precum „efectul de memorie” pe care l-au avut generatiile anterioare (care a impiedicat incarcarea completa dupa o anumita utilizare). Inainte de a trece la inlocuire baterie laptop citeste informatiile de mai jos.

Din pacate chiar si cu o tehnologie fiabila, bateria este una dintre componentele care sufera cel mai mult din cauza utilizarii constante si este inevitabil ca, dupa 2 sau 3 ani, durata sa de viata utila sa se incheie. Acest lucru se va  observa, in principal, in autonomie: poate trece de la ore de autonomie la minute.

Un alt semn evident ca ceva nu este in regula cu bateria este ca computerul in sine ne va avertiza de probleme cu acesta, fie prin intermediul sistemului de operare, fie prin intermediul incarcatorului, daca acesta are astfel de optiuni.

Schimbarea este un proces foarte simplu in majoritatea cazurilor, va trebui doar sa decuplam bateria  folosind mainile  pe modelele care  permit ca aceasta sa fie indepartata prin extragere clasica, mai exact pe modelele cu baterie detasabila. Daca laptopul nostru nu are o baterie detasabila, va trebui sa facem o vizita intr-un service.

Avand in vedere toate aceste informatii, este usor sa determinam cand bateria are probleme si sa luam masuri. Daca nu observati problemele cu autonomia pentru ca laptopul sta mai mult in priza, nu ar trebui sa ignorati avertismentele date de sistemul de operare.

Windows ne va notifica ca bateria este deteriorata cu ajutorul unui avertisment vizual care va apare ade obicei jos pe bara, in zona in care este afisata bateria si nivleul sau de incarcare. Acest avertisment va aparea atunci cand bateria nu se poate incarca mai mult de 40% .

Unde pot gasi o baterie pentru laptopul meu?

Bateria unui laptop este relativ usor de gasit: o putem cumpara in magazine fizice sau online. Pentru aceasta poate fi suficient sa cunoastem pur si simplu modelul laptopului nostru, dar de fiecare data este necesar sa cunoastem modelul bateriei detasabile pe care vrem sa o inlocuim.

In al doilea caz, doar prin scoaterea bateriei vom gasi o eticheta cu numarul modelului imprimat pe ea. Aceasta eticheta se afla de obicei pe bateria in sine sau in orificiul in care este montata. Nu ar trebui sa fie o problema pentru niciun utilizator.

Desigur: nu uitati sa cumparati baterii originale. Copiile  pe care le puteti gasi in magazine la un pret mult mai mic sfarsesc prin a fi periculoase: pot deteriora atat bateria in sine dupa un timp de utilizare, cat si intregul laptop.

 Cum schimb bateria laptopului?

Odata ce noua baterie a fost obtinuta, procesul de inlocuire a celei vechi cu cea noua este foarte simplu: va trebui sa o decuplam din orificiul in care se afla sa si sa o punem pe cea noua. Aceasta reteta se aplica in cazul bateriilor detasabile. Pentru bateriile incorporate este necesar sa mergeti intr-un service pentru inlocuire.

In functie de baterie si de modelul laptopului (exista mii) sistemul de prindere poate fi diferit: uneori spatiul dedicat bateriei va avea niste cleme care tin bateria montata si care intra in canturi special amplasate pe suprafata bateriei pentru ca ea sa ramana fixa si sa nu cada in momentul in care va deplasati cu laptopul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Căminul de bătrâni Acasă la bunici din București, cea mai bună soluție pentru îngrijirea bunicilor noștri
imbracaminte-protectia-muncii-hoffmann-group Next post Alege o imbracaminte protectia muncii adecvata nevoilor tale!