Matrite pentru spalierii de vie


Spalierul de vie este o structura care sustine vita de vie si ajuta la formarea unui sistem de prindere a tulpinilor. Acesta este folosit in principal pentru a creste productivitatea si calitatea strugurilor.

Un spalier de vie bine conceput poate imbunatati cresterea si dezvoltarea strugurilor si poate facilita recoltarea acestora. Pentru a construi un spalier de vie eficient, trebuie sa avem in vedere dimensiunile necesare si inaltimea la care se va pozitiona.

Inaltimea spalierului de vie trebuie sa fie stabilita in functie de tipul de vita de vie cultivat si de zona climatica in care se afla plantatia. Daca spalierul este prea inalt sau prea mic, poate afecta dezvoltarea plantei si productia de struguri. O inaltime medie a spalierului este de aproximativ 2,5 metri.

In ceea ce priveste distanta dintre randuri, aceasta poate varia in functie de tipul de vita de vie, dar o distanta standard este de aproximativ 2-3 metri. Aceasta distanta permite o buna accesibilitate la tulpini si faciliteaza efectuarea operatiunilor de intretinere a plantelor.

Matrite pentru spalierii de vie

Materialele cele mai comune utilizate pentru spalierul de vie sunt lemnul si metalul. Spalierul din lemn este mai accesibil ca pret si usor de construit, dar poate necesita o intretinere periodica pentru a preveni deteriorarea. Spalierul din metal este mai durabil si rezistent la factorii de mediu, dar poate fi mai costisitor si mai greu de construit.

Insa noi putem veni in ajutor cu optiunea cea mai sigura si deloc costisitoare. Matritele pentru spalierii de vie de la Matrilab, sunt usor de realizat, nu necesita intretinere si ajuta planta sa se dezvolte in mod corespunzator.

Odata ce am stabilit inaltimea si distanta necesare pentru spalierul de vie, putem incepe sa construim structura.

Trebuie sa ne asiguram ca structura este stabila si capabila sa sustina greutatea plantelor. Putem utiliza suporturi de beton pentru a asigura stabilitatea structurii si putem utiliza sarme sau alte materiale pentru a prinde tulpinile plantelor.

In concluzie, un spalier de vie bine construit poate imbunatati cresterea si dezvoltarea plantelor, facilitand accesul la soare si aer si permitand o mai buna distributie a greutatii plantelor. Prin utilizarea unui spalier de vie, putem creste productivitatea si calitatea strugurilor si putem reduce costurile de intretinere si de recoltare. La Matrilab gasesti matrite pentru spalierii de vie, astfel incat sa te poti bucura de o productie minunata de struguri. Poti realiza chiar tu spalierii de vie cu ajutorul retetei de turnare pe care o vei primi de la noi.