Tips&tricks: află cum să găsești cea mai bună hrană umedă pisici


Având o gamă extrem de variată de hrana umeda pisici la dispoziție, atunci când cauți alimentația potrivită pentru felina ta trebuie să știi care sunt elementele pe care să le iei în considerare pentru a face o alegere inspirată.

Hrana umedă reprezintă o sursă excelentă de hidratare, dar și de nutrienți necesari patrupedului pentru o viață sănătoasă și energică. Poți oferi cu încredere felinei tale atât conserve, cât și plicuri, iar pisica te va iubi și mai mult! Descoperă, însă, care sunt factorii pe care să îi pui în balanță înainte de a investi într-o anumită hrană umedă!

Hrană umedă pisici în funcție de ingrediente

Ingredientele sunt esențiale când vine vorba despre realizarea hranei umede. De exemplu, recomandat este optezi pentru un produs al cărui ingredient de bază să fie proteina, aceasta putând proveni din pui, pește ori vită. Atunci când felina ta primește o cantitate suficientă de carne combinată cu vitamine și minerale din legume, se bucură de o dietă sănătoasă și echilibrată. De preferat este să eviți, însă, plicurile și conservele care conțin zahăr, aditivi și coloranți, pentru că acestea sunt periculoase pentru sănătatea prietenului tău patruped.

Valori nutriționale

Un alt element care te ajută să iei o decizie potrivită în privința hranei umede pentru pisica ta este referitor la valorile nutriționale. Citind informațiile de pe ambalajul produsului vei găsi toate informațiile de care ai nevoie, indiferent dacă alegi să cumperi un produs dintr-un magazin fizic sau din mediul online. Așadar, alocă-ți suficient timp pentru a descoperi valorile nutriționale, pentru a te asigura că felina ta primește nutrienții de care are nevoie.

Ține cont și de vârsta animalului

Nu uita să ții cont și de vârsta animalului! Hrana umedă este disponibilă pe piață în mai multe variante:

  • pentru juniori – hrana este recomandată pisicilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 12 luni. În această perioadă, puiul tău are nevoie de cât mai multe vitamine, minerale, carbohidrați, dar și proteine, pentru a se putea dezvolta armonios din toate punctele de vedere;
  • pentru adulți – potrivită pentru pisici care au între 1 și 7 ani. Hrana conține mai puțini carbohidrați, pentru ca animalul tău să poată rămâne zvelt și plin de energie;
  • pentru seniori – atunci când felina ta depășește vârsta de 7 ani, sistemul său începe să se deterioreze, iar pisica nu mai are suficientă energie. De aceea, este recomandat să îi adaptezi alimentația nevoilor sale.

Probleme de sănătate

Dacă la un moment dat, felina ta se îmbolnăvește, mergi cu ea de urgență la medicul veterinar. Specialistul îți poate indica un tratament adecvat, în urma unor analize. În paralel, recomandat este să optezi pentru o hrană umedă potrivită, în funcție de problemele de sănătate pe care le are pisica ta. Pe piață ai la dispoziție plicuri și conserve gastro, de exemplu, care îți ajută prietenul de companie să aibă o digestie cât mai ușoară. În același timp, găsești în magazinele de specialitate și hrană umedă pe care felina ta să o accepte atunci când are diferite alergii sau are alte probleme de sănătate.

Online, pe site-ul NovaFood.ro ai la dispoziție o gamă largă de produse pentru animalele tale de companie. Aici găsești hrana umeda caini, dar și hrană umedă pentru pisici, precum și bobițe uscate, indiferent de vârsta pe care o are prietenul tău patruped. Ține cont de toate elementele anterior menționate, pentru a putea lua o decizie potrivită, iar astfel te asiguri că pisica sau câinele tău primește nutrienții optimi de-a lungul vieții.

Date de contact:

Telefon: 0724239215

Email: office@novafood.ro