TOP 5 motive să reciclezi cu Lion Recycle


Ultimii ani au adus în atenția tuturor necesitatea tot mai mare de a recicla. Este important ca această activitate sănătoasă să devină un obicei atât pentru locuința fiecăruia, cât și pentru firmele mici și mari. Iată 5 motive pentru care reciclarea este benefică. 

 1. Reciclarea ține gunoiul departe de groapa de gunoi.

Reciclarea permite transformarea materialelor care au devenit inutile, în așa fel încât acestea să nu ajungă la groapa de gunoi. Indiferent că este vorba despre deșeuri sticlă, carton sau de alte tipuri de materiale, este important ca acestea să fie păstrate în afara depozitului de gunoi pentru a nu afecta natura, dar și pentru reutilizare.

2. Prin reciclare enomisești resurse naturale.

Resursele naturale trebuie protejate cât de mult posibil, iar extragerea materiilor prime din natură este costisitoare. Așadar, atunci când alegi să reciclezi, extragi mai puțin și conservi resursele naturale care oricum sunt limitate.

3. Crearea de locuri noi de muncă

Reciclare este benefică atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru economie. Crearea de centre de reciclare aduce noi oportunități de muncă deoarece, pentru desăvârșirea acestui proces, este nevoie de resursă umană. 

4. Reciclarea reduse poluarea.

Extragerea materiilor prime reprezintă în sine un factor poluant. Deoarece mai multă reciclare presupune și mai puțină extracție, reușești să contribui la reducerea semnificativă a poluării. În plus, deșeurile nu ajung la groapa de gunoi, acolo unde ele pot să emită adesea substanțe nocive mediului înconjurător.

5. Ai o sursă în plus de venit.

Campaniile de conștientizare a necesității reducerii poluării și a reciclării presupun și recompensarea celor care apelează la acest obicei sănătos. Astfel, dacă reciclezi în masă cu Lion Recycle, poți să ai și o sursă în plus de venit. Această alternativă este una avantajoasă inclusiv pentru persoanele fizice, dar și pentru companiile care au materiale numeroase potrivite pentru reciclare.