Tranzitia de la patut la un pat mai mare

Sa-ti iei ramas bun de la patutul copilului tau este o etapa importanta, dar una dulce-amaruie. Nu exista o varsta specifica recomandata pentru trecerea la un pat pentru copii. Unii parinti fac aceasta schimbare pentru copilul lor in jurul varstei de 15 luni, in timp ce altii nu vor renunta la patut mai devreme de varsta de 3 ani.

Momentul in care alegi un pat mai mare depinde adesea de abilitatile fizice ale copilului tau – vei dori sa faci tranzitia inainte ca micutul curios sa stapaneasca arta evadarii din patut.

Cand sa muti copilul intr-un pat mai mare?

Peste 90% dintre copiii cu varsta de 18 luni dorm intr-un patut, dar acest procent scade treptat la aproximativ 80% la varsta de 2 ani si 40% pana la varsta de 3 ani. Dupa prima zi de nastere, este intelept sa pui salteaua la ultimul nivel al patutului si sa te asiguri ca cel mic nu are jucarii sau bare de protectie pe care sa urce. Partea superioara a sinei pentru patut ar trebui sa fie deasupra umerilor copilului tau. Si, pentru mai multa siguranta, pune intotdeauna un covor moale langa patut, deoarece caderile de la aceasta inaltime pot duce la raniri grave.

In general, daca cel mic incearca in permanenta sa evadeze din patut, probabil ca este timpul sa il muti intr-un pat mai mare. Totusi, faptul ca a crescut si talentele lui il ajuta sa evadeze in siguranta din patut de cele mai multe ori, nu inseamna ca cel mic este pregatit sa doarma intr-un pat pentru copii fara niciun fel de protectie laterala. Asadar, este indicat sa instalezi o aparatoare laterala pentru pat cum este cea de pe buy4baby.ro/aparatoare-laterala-pat. Aceste aparatori laterale pentru pat ofera siguranta copilului tau in timpul somnului, intr-un mod mai relaxat dar si inovativ. Impiedica in mod eficient copilul sa cada din pat, dar nu il blocheaza complet precum o bariera. De asemenea, aceste bumpere flexibile se fixeaza extrem de sigur sub saltea, cu chingi solide.

Cum sa faci aceasta tranzitie?

Cand esti gata sa faci schimbarea, aminteste-ti ca un copil obosit si morocanos este deosebit de rigid si uraste schimbarea. Asadar, obisnuieste-ti copilul cu noul pat facandu-l un loc ideal pentru joaca, distractie si masaj. De asemenea, poti incepe cu somnul de dupa-masa, moment in care copilul va fi mai flexibil. Pentru a crea un mediu sigur de joaca si somn, poti instala aparatori laterale din spuma cu memorie pe toate laturile patului. Astfel, vrei avea un tarc distractiv in care somnul va deveni o placere. Pentru a spori entuziasmul copilului cu privire la aceasta schimbare importanta:

  • Alcatuieste mici povesti sau citeste carti despre dormitul in pat.
  • Lauda-l pe cel mic tuturor in timpul zilei despre ce treaba buna face.
  • Mergi cu el la cumparaturi pentru a alege lenjeria de pat care ii place.

Aminteste-ti ca o aparatoare laterala nu-l va impiedica pe cel mic sa coboare din pat si sa exploreze intreaga casa. Asadar, asigura-te ca securizezi toate incaperile prin instalarea de porti de siguranta, coltare de protectie pentru mobilier, protectii pentru prize si sigurante pentru usi si sertare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *