4 idei care îți transformă complet livingul, cu un buget minim

Livingul este acea încăpere din orice casă, pe care o accesezi în mod frecvent ca spațiu de relaxare, dar și unul funcțional. Este spațiul central, locul îți petreci foarte mult timp cu ceilalți, așa că, uneori, îți dorești ca atmosfera lui să reflecte personalitatea și starea ta de spirit.

Însă, o redecorare sau reamenajare nu este întotdeauna o opțiune simplă. Chiar dacă bugetul nu te ajută, trebuie să știi că poți realiza schimbări mici, dar cu impact vizual mare și poți transforma orice interior în unul spectaculos.

Iată 3 soluții care îți pot transforma radical livingul și pentru care nu trebuie să spargi pușculița sau să faci credit:

1. Adaugă plante

În spațiul urban, natura poate părea ceva depărtat. Însă, nu este nevoie să fie așa. Prin alegerea câtorva plante de interior, în mod ideal specii diferite, de talie diferite, se poate crea un joc dimensional și se poate transforma complet designul unei încăperi. Pe lângă aspectul plăcut, plantele furnizează o multitudine de beneficii și pot schimba, la propriu, aerul din livingul tău. Plantele verzi sau florile pot adăuga o notă pozitivă oricărui spațiu, iar celor ce locuiesc acolo le îmbunătățește starea de spirit, îi ajută cu reducerea stresului și implicit, le conferă o stare de sănătate generală mai bună.

2. Schimbă perdelele și draperiile

În ultimii ani, designerii din toată lumea pun tot mai mult accent pe lumina naturală și felul în care este aceasta transmisă în încăpere. Lumina are capabilitatea de a transforma complet o încăpere, schimbându-i întreaga atmosferă. Tocmai de aceea, alegerea perdelelor și a draperiilor este una din cele mai de impact schimbări pe care le poți face, fără costuri foarte mari.

Indiferent în ce stil dorești să-ți decorezi livingul, astăzi ai la dispoziție o gamă variată de perdele și draperii pentru toate gusturile, o multitudine de culori, texturi și modele. La Hornbach.ro găsești orice îți dorești, indiferent de preferințe și buget.

3. Folosește stickere decorative

Dacă dorești să îți pui rapid și ușor amprenta personală a propriului stil, poți alege un mod creativ de a va transforma unul sau mai mulți pereți ai livingului, fără a fi nevoie în acest sens de vopsea sau de dat găuri. Poți folosi stickere decorative. De la clasicul fototapet, la modele geometrice si abstracte, de la reprezentări de plante, la citate și mesaje motivaționale, opțiunile sunt aproape nelimitate. Iar bugetul e unul mai mult decât prietenos.

4. Mai puțin înseamnă uneori mai mult

Dacă până acum a fost vorba de schimbări sau adăugiri, este important să se aducă în atenție și eliberarea spațiilor, atunci când este cazul. Desigur, de multe ori căutăm soluții funcționale impuse de necesitățile traiului de zi cu zi, dar uneori aceste soluții sunt în egală măsură creatoare de probleme estetice și vizuale. Adoptă filosofia Marie Kondo și renunță la lucrurile sau obiectele care nu-ți aduc bucurie, oricât de utile ar fi – eliberează spațiul, acolo unde ai posibilitatea. Nu costă nimic, dar poate avea un efect masiv în transformarea unei încăperi, redându-i dimensiunea și măreția.

Așadar, decorarea unei camere și transformarea estetică poate fi efectuată și cu un buget minim, ținând cont de sfaturile de mai sus. Aceasta reprezintă o ocazie excelentă pentru a realiza o schimbare originală, personalizată dar și pentru a-ți descoperi talentul de designer interior.

Sursa foto: Unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *