Tuburi tigari: Fumatorii si studiile impotriva coronavirus

Tuburi tigari

De o buna perioada de timp, se pare ca virusul covid-19 a pus stapanire pe intregul Glob, afectand si imbolnavind sute de milioane de oameni, schimband la propriu, stilul de viata al fiecaruia dintre noi. Insa, unele voci afirma ca o anumita categorie de persoane se expune mai mult imbolnavirii cu coronavirus. E vorba de fumatori, indiferent de fumatorii clasici sau de cei ce opteaza pentru tuburi tigari.

Sunt diferente intre fumatorii clasici si cei ce opteaze pentru tuburi tigari?

Unii ar spune ca nu e nicio diferenta, insa, da, exista o anumita diferenta. In cazul in care optezi pentru tuburile de tigari, ai libertatea deplina de a-ti alege marca si tipul de tub, dar si tutunul pe care vrei sa il injectezi in tigarile pe care le vei consuma. Or, in cazul in care optezi sa achizitionezi un pachet de tigari, nu mai ai aceasta libertate. Evident, piata de tigari este una extinsa, avand la dispozitie zeci de variante din care sa alegi, insa chiar si asa, exista variante mai multe in cazul in care optezi pentru tuburi tigari.

Conform anumitor studii, se pare ca nicotina reuseste sa aiba chiar un efect oarecum “minune”, sa spunem asa, impotriva noului coronavirus. Mai exact, studiile arata ca din cei ce au ajuns internati in spital, putini erau pacientii ce fumau.

Tutunul sa aiba acest efect impotriva noului coronavirus sau sa fie doar o pura coincidenta? Comunitatea stiintifica s-a aratat oarecum intrigata, ba chiar interesata de acest studiu realizat atat de chinezi, cat si de americani, Jean-Francois Delfarissy, cel ce are functia de director al comitetului stiintific relatand ca este o concluzie oarecum neasteptata si total surprinzatoare. Acesta a mai spus ca cea mai mare parte a cazurilor cronice de imbolnavire cu covid-19 au fost la persoane ce nu sunt fumatori, ca si cum tutunul ar reusit sa te protejeze in fata acestui virus.

Cnform studiilor realizate de chinezi, nu mai putin de 12.6% dintre pacientii bolnavi cu covid-19 ce au ajuns in spital erau fumatori activi, fiind o rata extrem de scazuta in comparatie cu numarul total de fumatori si cu rata fumatorilor din China. Astfel, observam ca fumatorii ar putea fi oarecum protejati impotriva acestei boli.

Sa fie chiar asa? Sa aiba tutunul un efect benefic impotriva coronavirusului, acest virus care parca nu ne mai lasa sa ne reluam vietile obisnuite, asa cum eram obsinuiti cu ele, fara restrictii, distantari si alte masuri restrictive menite sa reduca riscul de infectie? Conform studiilor, asa s-ar parea. Conform declaratiilor directorului comitetului impotriva coronavirus, Jean-Francois Delfraissy, asa s-ar parea.

Nu putem afirma ca tutunul reduce riscul de o forma grava de imbolnavire cu covid-19, tinand cont si de efectele oarecum nocive pe care un tub de tigara injectat cu tutun l-ar putea avea asupra organismului. Trebuie sa fim constienti, in ciuda acestora studii oarecum surprinzatoare ca tutunul reprezinta o problema si poate cauza probleme sanatatii, atat a dumneavoastra cat si a persoanelor din jurul dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *