Cabinet Avocat Varzaru Ion

Află cum se obțin despăgubiri în urma unei asigurări Casco

Dacă ați fost implicat într-un accident de mașină, există câțiva pași administrativi importanți pe care ar trebui să îi efectuați. În primul rând, ar trebui să faceți schimb de informații despre asigurare cu celălalt șofer. Dacă celălalt șofer a fost vinovat, este necesar să depuneți o cerere de vătămare corporală și de daune materiale la asiguratorul celeilalte părți. De asemenea, ar trebui să vă anunțați și propria companie de asigurare, astfel încât această să vă poată ajuta. În multe cazuri, asiguratorul poate depune cererea către cealaltă companie de asigurări.

De ce este necesară intervenția unui avocat în asigurări auto?

Asiguratorul celuilalt șofer ar trebui să vă contacteze pentru a iniția procesul de reclamație. După ce a colectat toate informațiile despre accident, despre daunele vehiculului și despre eventualele vătămări corporale, compania de asigurări ar trebui să vă ofere o sumă de decontare pentru a vă acoperi reclamația. Totuși, nu veți ști dacă suma pe care o veți primi este suficientă pentru a acoperi daunele aduse mașinii, mai ales că în majoritatea cazurilor nu este suficientă.

Aceasta este o problemă pe care foarte mulți proprietari de mașini nu știu cum să o gestioneze. În primul rând, ar trebui să contactați și să negociați cu celălalt ajustator de daune de asigurare al șoferului. Dacă nici după negociere suma nu este suficientă, poate fi necesar să solicitați ajutor de la un avocat asigurări auto. Negocierea cu un ajustator de daune pentru a obține suma corectă de bani de la compania de asigurări poate fi foarte anevoaioasă, de unde și necesitatea de a colabora cu un avocat care lucrează cu daune de asigurări. Acesta vă poate informa despre cum funcționează procesul, astfel încât să puteți obține suma necesară, care să vă acopere toate cheltuielile cu care aveți de-a face după un accident rutier. Ceea ce trebuie să rețineți este că atunci când depuneți o reclamație după un accident de mașină, compania de asigurări a celeilalte persoane vă va oferi probabil o sumă mai mică decât credeți că vi se datorează. Compania ar putea încerca să argumenteze că accidentul a fost parțial sau în întregime din propria vină sau că nu ați furnizat suficiente dovezi. Depunerea și soluționarea unei daune de accident auto pot fi foarte complicate, dar se va merita să vă luptați pentru a obține toți banii care vi se datorează.

Documentați tot accidentul rutier

Pe măsură ce demarați acest proces, este vital să documentați fiecare pas. Acesta este și primul sfat pe care vi-l poate oferi un avocat specializat în daune de asigurare. Este necesar să obțineți nunele celuilalt șofer, numărul plăcuței de înmatriculare, informațiile despre asigurare și numărul de telefon. Fără aceste informații, nu veți putea depune cererea de despăgubiri la compania de asigurări. Asigurați-vă, de asemenea, că vă anunțați și propria companie de asigurări, deoarece vă poate ajuta pe parcursul procesului și vă poate oferi unele servicii utile pentru rezolvarea reclamației. Sunați la poliție în momentul accidentului și încercați să obțineți o copie a raportului. Dacă veți opta pentru serviciile oferite de avocat Varzaru Ion, raportul poate fi de ajutor pentru pregătirea documentației sale.

Raportul poate dura câteva zile, așa că vizitați secția de poliție locală pentru a obține copia. De asemenea, prezentați-vă la un medic și solicitați-i să noteze toate rănile în dosarul medical. Puteți face și fotografii cu daunele aduse vehiculului. Toate acestea constituie dovezi care vă construiesc cazul și care conving că suma pe care o pretindeți este echitabilă și justă. Dacă există martori, ar trebui să obțineți informațiile lor de contact, deoarece declarațiile lor din nou pot ajuta la construirea unui caz favorabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Livrare Flori Moldova Previous post Cele mai frumoase flori cu care să-ți surprinzi mama de 8 Martie
consultanta nis Next post Consultanta NIS – Un serviciu despre care trebuie sa stii mai multe