Află totul despre tencuirea pereților cu ajutorul unei structuri de schele metalice


Tencuirea pereților exteriori de la casă, cu cele mai bune materiale disponibile, îi va ajuta să arate frumos și să fie protejați pentru o perioadă mult mai lungă de timp.

Pentru ca lucrările de renovare să decurgă în condiții optime, vei avea nevoie de schele metalice de calitate.

De ce să montezi schele metalice atunci când tencuiești casa?

Aplicarea tencuielii este esențială pentru a le oferi pereților rezistența necesară și un aspect durabil. Tencuiala nu este doar un strat ce are scop decorativ, ea reprezintă o protecție sigură pentru pereți, indiferent dacă sunt realizați din cărămizi, beton sau alte materiale. Cu ajutorul unor schele metalice profesionale, pereții tencuiți până sus, vor fi protejați și de efectele climatice, respectiv umiditate, vânt sau razele soarelui. De asemenea, cu ajutorul tencuielii, se pot repara eventualele semne de deteriorare apărute pe pereți.

În funcție de preferințele personale, poți alege dintre mai multe tipuri de tencuială, dar cele mai des utilizate sunt cimentul și ipsosul. Ambele pot fi aplicate cu ușurință dacă ai montate niște schele metalice, astfel încât să poți respecta toate instrucțiunile menționate de producător.

Odată terminate operațiunile de aplicare a tencuielii, nu trebuie să renunți la schele metalice, deoarece poți continua cu aplicarea diverselor finisaje, care pot îmbunătăți aspectul final. Deoarece pereții tencuiți sunt umezi, va trebui să aștepți o perioadă de timp, până când uscarea lor este completă. Din păcate, nu se poate menționa o perioadă exactă de așteptare, deoarece nu toți pereții și tavanele se usucă la fel. Procesul diferă în funcție de mai mulți factori, cum ar fi umiditatea, zona spre care este îndreptat peretele (un perete îndreptat spre est se va usca mai rapid, iar unul îndreptat spre nord se va usca mai greu), nivelul de umiditate, tipul de tencuială utilizat, temperatura aerului, sezonul în care se execută lucrările, etc.

Pentru a-ți putea face o idee cât va trebui să păstrezi instalată structura de schele metalice, trebui să știi că un perete tencuit vara, este sigur pentru fi vopsit, după aproximativ 2 săptămâni. Cu toate acestea, nu vorbim despre un termen exact 100%, deoarece în unele situații poate dura chiar și 6 săptămâni până la uscare completă a tencuielii.

Cel mai simplu mod în care îți poți da seama dacă peretele s-a uscat complet, este să verifici cum arată tencuiala. Imediat după aplicare, aceasta are o nuanță foarte închisă, iar atunci când apa începe să se evapore, iar peretele să se usuce, vor apărea zone mai deschise la culoare.  Atunci când culoarea pereților este oarecum uniformă, având o nuanță deschisă pe toată suprafața, înseamnă că tencuiala este uscată, iar pereții sunt sigur de vopsit. Este momentul în care poți utiliza din nou structura de schele metalice, pentru aplicarea unor vopseli colorate sau alte materiale decorative.

Tencuiala de exterior este un finisaj realizat din ciment și nisip, amestecat cu apă. Diverși aditivi pot fi adăugați, în funcție de brandul de tencuială utilizat, astfel încât aceasta să poată fi prelucrată mai ușor. Tencuiala reprezintă și o protecție importantă împotriva incendiilor, atunci când este ales un brand specific. O structură de schele metalice ajută enorm la procesul de tencuire, printre cele mai importante avantaje se numără utilitatea, costul relativ scăzut și montarea ușoară.

Închiriază o schelă metalică din locul potrivit

Structura de schele metalice este utilă indiferent dacă procesul de tencuire este realizat manual sau cu mașina, deoarece tencuiala se aplică, de obicei, pe o bază de solidă, cum este zidăria sau pereții de beton. Textura poate fi modificată în funcție de granulația substanțelor componente, dar și prin controlul consistenței amestecului de finisare. Tehnici speciale de finisare pot fi aplicate după aplicarea tencuielii, chiar înainte de a demonta structura de schele metalice.

Pentru servicii profesioniste de inchiriere schele metalice, poți apela cu încredere la Lucinvest.ro.