Ce acte trebuie pentru ITP?

Este bine sa ai in vedere un serviciu de itp Cluj cat mai bine pus la punct. Un astfel de serviciu te ajuta din multe puncte de vedere, de aceea poti oricand sa tii cont de el. Verificarea periodica a autovehiculului este importanta si orice sofer trebuie sa tina cont de acest lucru. Pentru a putea circula pe drumurile din Romania este nevoie sa se faca aceasta verificare, in caz contrar risti multe amenzi.

De ce sa faci acest control itp Cluj?

ITP-ul reprezinta o verificare periodica, dar si obligatorie a masinii. Aceasta operatiune presupune verificarea nivelului de poluare, dar si al sigurantei autoturismului. De asemenea, se verifica in acest fel si categoria de folosinta a autoturismului.

Pentru a-ti face ITP-ul vei avea nevoie de mai multe acte. Iti va trebui cartea de identitate a vehiculului, certificatul de inmatriculare al acestuia, dar si actul de identitate al persoanei care se va prezenta la service. Vei mai avea nevoie si de asigurarea RCA care trebuie sa fie valabila la data inspectiei. In ceea ce priveste pretului unui serviciu de ITP, acesta variaza in functie de service-ul unde doresti sa mergi pentru a face aceasta inspectie. Un autoturism pe benzina are un tarif de 120-130 de lei pentru o astfel de inspectie. Daca autoturismul tau este unul cu motor diesel atunci pretul poate ajunge pana la 150 de lei pentru o astfel de inspectie. Daca ceea ce te intereseaza este un itp Cluj facut pentru motociclete si mopede, atunci pretul este cuprins intre 80 si 100 de lei.

Prima data cand va trebui sa mergi la un itp Cluj va fi la trei ani dupa achizitionarea autoturismului. Daca autoturismul are o vechime de pana la 12 ani, atunci acasta inspectie trebuie facuta la un interval de doi ani. Pentru autoturismele mai vechi de 12 ani, ITP-ul se va face odata pe an.

Aceasta inspectie tehnica periodica se va face doar in service-urile autorizate de RAR si anume de catre specialistii autorizati. Acestia vor fi cei mai in masura sa va dea informatiile de care aveti nevoie si sa va ajute pentru a face aceasta revizie. Inainte de a merge la ITP trebuie sa-ti faci foarte bine lectiile, astfel incat sa fii sigur de faptul ca masina va trece examenul. Ideea este ca masina trebuie sa fie conforma din toate punctele de vedere pentru ca daca nu este, aceasta va fi respinsa la inspectie.

Fii atent sa nu existe neconcordante intre seria sasiu sau cea de motor. De asemenea, fii atent si la defectiunile sistemului de directie, precum si la cele ale sistemului de franare. Urmareste cu atentie si defectiunile sistemului de suspensie, precum si elementele de rezistenta ruginite ale masinii tale. Daca ai faruri sparte sau crapate, precum si alte defectriuni ale sistemului de iluminare, atunci este important sa le rezolvi inainte de a merge la ITP-ul masinii. Daca autoturismul este respins, atunci nu vei mai avea voie sa circuli cu el dupa data expirarii ITP-ului. Tine cont de toate aceste lucruri importante. Mai multe detalii pe: https://www.vadauto.ro/statie-itp-cluj-napoca/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post La Precisa gasesti tot ce ai nevoie intr-un laborator
Next post Microfoanele spion – accesoriile ideale, pentru o monitorizare discreta