Microfoanele spion – accesoriile ideale, pentru o monitorizare discreta


Activitatea de supraveghere audio a evoluat foarte mult in ultimele decenii, odata cu introducerea microfoanelor, tehnologie ce este in continua dezvoltare, neincetand vreodata sa surprinda si al carui scop este acela de monitorizare discreta, pe un perimetru de pana la 60 de metri patrati.

Desi motivele achizitionarii de microfoane spion sunt catalogate, de obicei, ca fiind neortodoxe, exista si situatii in care acestea sunt chiar utile, odata ce sunt integrate in locurile potrivite.

Unde pot fi integrate aceste microfoane spion?

Aceste gadget-uri performante vor fi intotdeauna asociate cu spionajul clasic – concept deloc atragator, cel putin in randul oamenilor de rand, insa, din fericire, sunt folosite si in alte scopuri, in care prezenta lor este absolut necesara: 

De exemplu, in cazul jurnalistilor care efectueaza munca de teren si care trebuie sa inregistreze interviuri sau conversatii importante, microfoanele spion fac parte din kit-ul esential, al acestora.

O alta situatie care se potriveste perfect in palmaresul de activitati ce depind de un microfon spion, este aceea a supravegherii bebelusilor. Odata plasat in camera celui mic, acesta incepe sa inregistreze sunetele, ce vor anunta intotdeauna parintii ca prezenta lor este solicitata.

De asemenea, in cazul in care o locuinta dispune de un dressing diversificat, o colectie mare de bijuterii sau un seif plin cu bunuri materiale, un microfon spion este mai mult decat util, pentru monitorizarea eventualelor evenimente neplacute.

Este legala utilizarea unui microfon spion?

Oricine ia in calcul achizitionarea unui astfel de aparat, trebuie sa stie ca exista unele cazuri un care utilizarea lui nu se incadreaza in termenii si conditiile legale. Asadar, inregistrarile telefonice sau chiar cele ale conversatiilor fata in fata, sunt complet ilegale, daca celalalt participant nu isi ofera consimtamantul. De asemenea, plasarea microfoanelor in spatiile publice sau private, birouri sau chiar alte locuinte este iarasi ilegala si se poate pedepsi cu legea.

Asadar, utilizate in scopuri reale si in conditiile recomandate de lege, microfoanele spion sunt un real ajutor, atunci cand o persoana munceste mult sau nu petrece destul timp acasa si isi doreste sa isi monitorizeze propriile proprietati. Acelasi ajutor il primesc si mamicile, care beneficiaza de un aparat ideal pentru supravegherea bebelusului.