2lafel.ro

Cu ce se curăță granitul? Cum se întrețin suprafețele placate cu granit?

Încă din cele mai vechi timpuri, granitul a fost utilizat în construcții datorită rezistenței sale. Acesta era folosit chiar și în Egiptul Antic, piramidele din Giza fiind unele dintre primele structuri construite din această piatră naturală. Drept dovadă a durabilității sale, piramidele au devenit obiective turistice, iar măiestria lor este admirată anual de mii de oameni.

Granitul, cea mai dură rocă utilizată în amenajările exterioare și interioare, este un dar provenit din adâncimile munților. Zăcămintele de granit se găsesc la adâncimi de 1,5 – 50 km față de suprafața solului și pot fi incluse în grupul rocilor intruzive sau plutonice.

Despre această rocă magmatică se spune că ia naștere din foc, întrucât este formată în urma unui proces complex de răcire și apoi de cristalizare a lavei vulcanice.

Datorită culorilor variate și finisajului strălucitor, granitul a devenit o alegere extrem de populară când vine vorba de amenajarea interioară. 

Această rocă este apreciată atât pentru frumusețe, cât și pentru proprietățile sale antibacteriene. În plus, granitul oferă o notă de eleganță încăperii și este extrem de rezistent, iar din acest motiv este adesea utilizat pentru blaturi de bucătărie, baie și podele.

  • 2LaFel oferă soluții pentru întreținerea suprafețelor din granit

Frumusețea acestei roci trebuie întreținută printr-o îngrijire specială și regulată. Soluția pentru curățarea corectă a granitului constă în utilizarea produselor potrivite, iar compania 2LaFel știe exact care sunt acestea.

2LaFel a luat naștere din dorința de a oferi oamenilor acces la o gamă largă de detergenți profesionali potriviți pentru curățarea, întreținerea și protejarea oricărui tip de suprafață. Astfel,  compania a început să comercializeze pe piața din România produsele marca Lantania, care sunt recunoscute atât pe plan național, cât și internațional datorită eficienței pe care o oferă în lupta cu murdăria.

Granitul poate fi deteriorat în urma utilizării anumitor produse, iar din acest motiv Lantania a analizat în detaliu substanțele și ingredientele folosite în compoziția soluțiilor sale.

Detergenții Detertwins, Twinstw și Avo au o formulă delicată și sunt potriviți pentru îngrijirea suprafețelor din granit. Aceste produse vă pot ajuta să păstrați blaturile și podele din granit 

la fel de strălucitoare ca în prima zi de la instalare.

  • Detergenții profesionali Lantania – soluția perfectă pentru curățarea granitului

În funcție de locul de montaj și de substanțele utilizate în preajmă suprafețelor, granitul se poate murdări sau păta. Dacă aveți deja suprafețe din granit în locuință, înseamnă că ați experimentat deja primele provocări, cum ar fi: vărsarea unui pahar de vin pe podea, curățarea petelor de ulei de pe blatul din bucătărie sau curățarea petelor de calcar de pe chiuveta din baie. Din fericire, 2LaFel vă poate ajuta să păstrați toate aceste suprafețe în stare perfectă!

Primul sfat este ca atunci când curățați granitul să nu utilizați produse chimice agresive, cum ar fi amoniacul sau înălbitorul, întrucât acestea vor îndepărta rășina epoxidică, iar roca va fi mai predispusă la pete. Totodată, evitați folosirea unor unelte de frecat abrazive, deoarece acestea pot zgâria și îndepărta luciul de pe suprafața din granit.

Precizăm că, dacă alegeți produsele marca Lantania nu veți avea de ce să vă faceți griji, întrucât, deși nu conțin substanțe chimice agresive, acestea îndepărtează ușor și eficient murdăria și petele fără a fi nevoie să insistați sau să frecați suprafețele.

Totodată, dacă vă doriți ca blaturile sau podelele dumneavoastră din granit să fie mereu strălucitoare, ar trebui să respectați următoarele recomandări:

  1. Ștergeți suprafețele, zilnic, cu cârpe din bumbac moi. Nu folosiți bureți care pot zgâria! Pentru a obține rezultate optime ar trebui să utilizați accesorii profesionale care să asigure eficiența maximă a produselor de curățare.
  2. Utilizați detergenți profesionali concepuți special pentru suprafețe din granit și respectați indicațiile de pe ambalaje. Dacă vă doriți ca suprafețele dumneavoastră să strălucească, este important să folosiți cantitățile de solvent recomandate de producător.
  3. Atunci când vărsați diferite substanțe pe granit va trebui să le înlăturați cât mai rapid cu putință, întrucât acestea pot păta suprafețele. Lichidele care pot păta blaturile și podele din granit sunt în special cele cu aciditate ridicată, precum: vinul, oțetul și sucurile citrice.
  4. Sigilați anual granitul pentru a-i păstra durabilitatea și eleganța! Această operațiune constă în acoperirea suprafeței din granit cu un strat de peliculă care împiedică pătrunderea prafului și a apei.
  5. Alegeți produsul potrivit în funcție de necesitate! Spre exemplu, produsele Lantania sunt concepute pentru a îndeplini un anumit scop: Detertwins este un produs destinat utilizării zilnice. Datorită formulei sale delicate, detergentul vă îndepărta eficient și cu ușurință murdăria de pe suprafețele din granit și va lăsa în urmă un miros plăcut. Twinstw este o soluție special concepută pentru protejarea suprafețelor împotriva petelor. Acest detergent asigură o protecție excelentă împotriva apei și a uleiului, fără a schimba aspectul suprafeței. În schimb, Avo este un produs care intensifică culoarea pietrei oferindu-i un aspect mai plăcut și mai elegant.

Dacă sunt utilizați corespunzător, detergenții profesionali furnizați de 2LaFel pot ajuta suprafețele din granit să își păstreze durabilitatea și frumusețea pentru o perioadă lungă de timp.

Deci, dacă vă doriți să aveți în dulap soluții profesionale și eficiente împotriva murdăriei, intrați pe 2LaFel.ro și consultați catalogul de produse! Iar, dacă aveți întrebări cu privire la produsele comercializate puteți oricând să luați legătura cu specialiștii în curățenie prin intermediul formularului de contact!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

carti pentru adulti Previous post Descoperiți lumea cărților de dezvoltare personală
Next post <strong>Cutremur de 5.2 grade în Gorj, resimțit în mai multe zone din țară</strong>