Iata de ce e important sa aplici insecticide pe plantele de apartament

insecticide

Plantele de apartament sunt prietenii necuvantatori care nu doar ca ne inveselesc locuinta, ci ne ajuta sa ne incarcam cu energie pozitiva si sa oferim caminului viata. Cu toate acestea, nu trebuie sa ignori faptul ca acolo unde este pamant sunt si insecte. Din acest motiv, in ingrijirea plantelor de interior trebuie sa ai in vedere si combaterea micilor vietuitoare care pot dauna nu doar plantei, ci si igienei casei tale.

Plantele de interior au nevoie de o atentie speciala, deoarece ele nu se ingrijesc pe toata perioada anului la fel. Nevoile acestora sunt diferite, in functie de conditiile meteorologice si de necesitatile lor. In cazul in care nu le oferi protectia si ajutorul de care au nevoie, acestea risca sa isi piarda din frunze, sa nu mai infloreasca sau chiar sa se usuce complet.

insecticide

Plantele ornamentale pentru terasa, balcon sau gradina au nevoie sa fie protejate de daunatori cu ajutorul unor insecticide speciale, din gama PlantMaster. Aceste solutii au rolul de a distruge:

  • toate tipurile de pureci de plante;
  • paduchele de frunze;
  • musca alba;
  • thrips;
  • omizi;
  • paianjenul rosu;

Cum se aplica aceste insecticide pentru plantele de apartament?

Cu toate ca numarul daunatorilor plantelor de interior este limitat, atacurile lor sunt adeseori foarte rapide si violente. Iata cativa dintre daunatori si modul in care pot fi combatuti:

Acarienii

Este o denumire generica care desemneaza toate vietatile asa-zis ”cu opt picioare”, precum paianjenii rosii sau galbeni. Acarienii nu trebuie confundati cu insectele si necesita insecticide speciale, de tipul acaricidelor.

Acarienii sunt greu de observat individual, insa pot fi reperati dupa panzele foarte fine pe care le tes intre frunze. Acesti daunatori devoreaza epiderma frunzelor. Planta reactioneaza decolorandu-se, limbul capata o nuanta gri-argintie, cu aspect plumburiu. Totodata, mai poti identifica prezenta acarienilor prin existenta pe fata inferioara a frunzelor a unor pete minuscule, ca niste intepaturi.

Un alt efect este reprezentat de caderea bobocilor florali. Acestia se innegresc si cad inainte de a se deschide. Acarienii actioneaza pe timp calduros si uscat, iar atacurile lor sunt violente si pot provoca moartea rapida a plantei.

Modalitate de combatere: intretinerea unei umiditati mari in mediul ambiant este unul dintre cele mai bune mijloace de prevenire. Totodata, poti pulveriza frecvent acaricide specifice, cu ajutorul carora sa limitezi atacul;

Aleurodele

Cunoscute sub numele de ”muste-albe”, aleurodele sunt paduchi de 3 mm lungime, cu aripi, care prolifereaza pe fata inferioara a frunzelor, carora le sug seva. Dejectiile lor lipicioase (mielatul) favorizeaza aparitia fumaginei (un fel de carbune).

Modalitate de combatere: tratament preventiv cu insecticide prin pulverizari lunare;

Gargaritele

Pe cat sunt de dragute, pe atat sunt de nocive pentru plante. Gargaritele devoreaza marginile frunzelor si bobocii florali. Deteriorarile au loc indeosebi noaptea, ceea ce face observarea inamicilor destul de dificila. Larvele acestora sunt niste viermisori alburii sau crem, ce se dezvolta in ghiveci si rontaie radacinile, slabind plantele.

Modalitate de combatere: pentru a scapa de acest tip de daunatori, tot ce trebuie sa faci este sa pulverizezi insecticide de contact pe frunza, imediat dupa aparitia primelor semne. Pentru a fi sigur ca tratamentul are rezultate, repeta aplicarea substantelor de patru ori, la interval de o saptamana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *