Importanta vizitei regulate la un cabinet ginecologic


Pentru multe femei din Romania, vizita la un cabinet ginecologic reprezinta un stres major pe care incearca sa il amane cat mai mult, pana cand o problema aparent minora se transforma intr-o urgenta medicala.

cabinet ginecologic

Unele femei se termin de acest consult din motive de intimitate si din teama ca medicul le-ar putea depista o afectiune grava. Cu toate acestea, vizita periodica la un cabinet ginecologic este foarte importanta pentru prevenirea problemelor de sanatate, precum si pentru inceperea timpurie a tratamentului in cauza diferitelor afectiuni. Numeroase afectiuni de sanatate ar putea fi prevenite, tinute sub control si chiar tratate complet prin vizite regulate la medic.

Ce simptome ar putea sugera ca este momentul sa mergeti la un cabinet ginecologic?

De cele mai multe ori, femeile ajung la un cabinet ginecologic atunci cand simt durere in regiunea pelvisului. Desi acestea pot fi precedate de simptome variate, dureri nu sunt luate in serios decat dupa ce ajung in stadii avansate.

Aceste dureri pot fi de mai multe tipuri:

  • Durere acuta, brusca si de intensitate mare – atunci cand nu este asociata cu durerile menstruale si premenstruale, aceasta durere poate indica afectiuni severe care pot necesita internare sau chiar interventii chirurgicale. Din acest motiv, este foarte important sa apelati la un medic ginecolog cat mai repede cu putinta.
  • Durerea cronica – aceasta are intensitrate moderata spre slaba, dar are o persistenta mare, chiar de cateva luni. Este denumita de specialisti „sindrom al durerii pelvine cronice”.
  • Durere intensa, dar care dispare dupa scurt timp – adeseori acest tip de durere este normala si indica o buna functionare a sistemului reproducator, dar exista si cazuri cand poate ascunde anumite afectiuni.

De asemenea, printre semnele si simptomele care indica probleme ce ar necesita o vizita la un cabinet ginecologic amintim si sangerarile intre menstruatii si secretiile anormale, insotite de prurit.

Daca observati aceste simptome, nu ezitati din a va programa la un consult.

Acestea pot ascunde probleme precum candidoza vaginala, gonoreea, infectia cu bacteria Chlamydia sau alte infectii si boli cu transmitere sexuala.

Cabinetul ginecologic al Clinicii RomGerMed va asteapta la consult!

Daca sunteti in cautarea un cabinet ginecologic, programati-va cu incredere la Clinica RomGerMed! Aici veti da de un personal medical cu experienta bogata, gata sa va sara in ajutor pentru a va rezolva orice problema de sanatate.