Mașini noi vs. mașini second-hand: pro și contra


Nu se poate nega atractivitatea unei mașini noi, din reprezentanță. Încă de la acel miros de mașină nouă și până la vopsea strălucitoare, interiorul perfect, toate sunt atuuri care fac dintr-o mașină nouă o achizție ideală. Cu toate acestea, uneori nu îți permiți să cheltui o sumă mare de bani pentru autoturism și poți să apelezi la a doua varianta: o mașină second-hand, pentru care poți chiar să vezi leasing financiar online. În acest articol vei descoperi câteva avantaje și dezavantaje ale ambelor situații. 

Argumente pro mașină nouă 

Fiabilitate și garanție. Majoritatea mașinilor noi sunt fiabile și, dacă apar probleme, atunci probabil că ești acoperit de garanția producătorului. Mai mult decât atât, atunci când cumperi o mașină nouă nu trebuie să îți faci griji cu privire la comportamentul din trecut al altui proprietar.

Cele mai recente dotări. Cu cât mașina pe care o cumperi este o variantă mai nouă, cu atât vei putea beneficia de cele mai recente caracteristici din punct de vedere tehnic, dar și estetic. 

Oferte de finanțare atractive. Mulți producători și dealeri auto oferă programe de finanțare cu dobândă scăzută sau fără dobândă dacă accesezi un credit avantajos. Acest lucru poate face chiar mai puțin costisitoare cumpărarea unei mașini noi.

Argumente contra mașină nouă

Cost de achiziție ridicat. Cumpărarea unei mașini noi poate să însemne un cost mare. Dacă nu există un buget semnificativ, cel mai bine ar fi să se ia în calcul o altă opțiune pentru a nu pune presiune pe finanțe.

Depreciere rapidă. Mașinile noi se depreciază mai repede decât cele uzate. Conform unor estimări,, pierderea instantanee poate fi chiar și de 20% din valoarea mașinii.

Asigurări mai scumpe. Mașinile noi au, de asemenea, costuri de asigurare auto mai mari decât modelele uzate, deoarece valorile lor de înlocuire sunt și ele mai ridicate. De asemenea, mașinilor noi vor suferi și ele în timp, iar valoarea le scade încă de la prima zgârietură. 

Argumente pro mașină second-hand

Prețuri mai mici. În momentul în care un vehicul apare pe piața mașinilor de ocazie, o mare parte din scăderea sa în valoare a avut loc deja și a fost plătită de proprietarul anterior. 

Posibilitate de garanție. Unele mașini second-hand vin cu garanție care acoperă de oicei cele mai scumpe componente ale sale. Dacă optezi pentru cumpărarea unei mașini de la un dealer autorizat, cu siguranță vei avea și garanție. 

Asigurări mai ieftine. Costurile de asigurare a unei mașini second-hand sunt de obicei mai scăzute decât în cazul unei mașini noi. 

Argumente contra mașină second-hand

Indiferent dacă sunt sau nu în garanție, mașinile uzate vin cu unele necunoscute care pot să însemne costuri în plus. Mai ales dacă nu ai informații despre istoricul mașinii, ar trebui sa fii precaut atunci când faci o astfel de achiziție. 

Kilometraj mai mare. O mașină uzată este probabil să aibă un kilometraj mai mare, ceea ce îi poate reduce durata de viață. De foarte multe ori este posibil ca și kilometrajul indicat să fie oricum fals.

Selecție limitată. Poate fi dificil să găsești un vehicul second hand cu opțiunile și caracteristicile exacte pe care le dorești, deoarece nu întotdeauna ai posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de mașini. 

Varianta de leasing este una inteligentă atunci când ești în căutarea unei mașini noi. Colaborarea cu Mobile Cars îți oferă o gamă largă din care să alegi, precum și garanția că mașinile, chiar și cele second-hand, sunt verificate. Așadar, ia în calcul să achiziționezi o mașină prin leasing și ai șanse mult mai mari de a face o investiție pe termen lung. În plus, în funcție de termenii contractuali, la încheierea perioadei de leasing poți să cumperi autoturismul la un preț mult mai avantajos. 

Indiferent că dorești o mașină nouă sau una uzată, este important ca aceasta să răspundă nevoilor pe care le ai. De exemplu, dacă ai nevoie de o mașină de familie, specifică acest lucru dealurului, în așa fel încât să ajungă la tine o listă scurtă și decizia să fie mai ușor de luat. Mașinile second-hand sunt uneori o investiție bună, mai ales dacă autoturismul este verificat și testat înainte de semnarea oricărui contract sau înainte de orice tranzacție. Ia decizia ținând cont de toți factorii și vei avea o mașină pe placul tău.