Mobilier living pentru spatii mici


Living-urile de mici dimensiuni impun adaptarea mobilierului la dimensiunile perimetrului. Pentru a nu aglomera acest spatiu, un mobilier living ideal trebuie sa fie cat mai simplu si compact. Alegerea pieselor de mobilier ideale nu este un proces simplu si asta se datoreaza, in special, numarului foarte mare de modele aparute pe piata in ultimii ani.

Living-ul este spatiul in care va relaxati, primiti musafiri si petreceti timp cu familia. Poate fi considerat chiar o zona de lounge, iar aspectul acestuia trebuie sa fie pe masura. Incepand de la nuanta peretilor, la mobilierul ales sau decoratiunile pe care le folositi, living-ul trebuie sa ofere senzatia de relaxare tuturor celor care ii pasesc pragul.

O camera atent decorata este o camera care va necesita atentia si imaginatia. Fiecare element este important pentru a contura un aspect desavrasit spatiului. De asemenea, piesele de mobilier sunt elementare pentru a-l pune in valoare si pentru a crea o armonie.

Comoda TV din mobilierul pentru living sau dulapurile suspendate sunt nelipsite. Pentru a va usura munca, ideal ar fi sa alegeti un set care sa includa absolut toate piesele de mobilier necesare. In cazul in care va decideti ca doriti sa organizati spatiul dupa propria creativitate sunt cateva aspecte pe care trebuie sa le luati in calcul.

3 detalii esentiale pentru a crea un mobilier living

Personalizarea living-ului din piese modulare poate reprezenta un act de curaj. Procesul de achizitie al unui set de mobilier living nu va fi niciodata simplu si rapid, cu atat mai mult cu cat va doriti ca toate elementele sa le achizitionati separat.

Iata 3 detalii pe care sa le aveti in vedere atunci cand luati aceasta decizie:

  1. Nuanta. Nuantele pieselor de mobilier pot sa difere chiar daca le alegeti de la acelasi magazin. In momentul in care plasati o comanda fie online, fie in magazin, va trebui sa luati in calcul faptul ca produsele pot fi marca a mai multi furnizori. Desi „crem” inseamna acelasi lucru pentru toata lumea, nuantele sau tonurile pot sa difere. Daca intentia dumneavoastra nu este de a crea un pastel in living, nu veti fi foarte incantat de aspectul final.
  2. Materialele. In aceeasi masura precum in cazul nuantelor, materialele si calitatea acestora poate sa difere semnificativ de la un furnizor la altul sau de la o gama la alta. Ideal ar fi sa optati pentru piesele de mobilier care apartin aceleasi game pentru a minimaliza sansele de a se sesiza diferente din punct de vedere vizual sau al rezistentei in timp.
  3. Finisajul. Fronturile pieselor de mobilier sunt cele care ies prima data in evidenta intr-o camera. Finisajul fronturilor poate fi mat, lucios sau super-lucios. In functie de procele tehnice prin care piesele de mobilier trec, finisajul poate sa difere, existand din nou riscul sa creati un aspect cameleonic living-ului.

Daca va doriti sa nu dati gres in alegerea dumneavoastra, ideale ar fi cateva mostre. In special in cazul in care furnizorii sunt diferiti sau magazinele diferite, cel mai bine ar fi sa aveti la indemana aceste mostre pentru a evita eventuale erori.