Ești pregătit să conduci o motocicletă?

În funcție de vârsta ta și preferințele tale poți alege care categorie ți se potrivește atunci când vine vorba de alegerea motocicletei. 

Școala de șoferi, InstructorulTau din Brașov îți pune la dispoziție categoriile; A, A2, A1 și AM. Motociclete din parcul nostru auto îți oferă posibilitatea la pregătirea practică astfel încât îți dezvolți capacitățile de pilotaj treptat. Pregatirea ta va fi una graduală, începând cu motocicleta de capacitate mai mica Honda CBF 125 sau Yamaha YBR 125, urmând ca, odată cu deprinderea tehnicilor necesare , sa treci la pregatirea cu motocicletele de capacitate și putere mai mare – Honda CB 500, respectiv Honda Hornet .

Siguranța ta este prioritatea numărul unu pentru noi, pe poligonul școlii de șoferi InstructorulTau vei practica proba de traseu. Poligonul la categoriile A, A2 si A1 constă în două probe, acestea trebuiesc parcurse în cel mult 3.30 minute.

La categoria AM se efectuează doar prima probă, iar timpul alocat este de 2 minute.

Descoperă plăcerile mersului pe două roți împrună cu InstructorulTau, punem accent pe pregătirea cursanților noștri și explicăm modul defensiv de pilotaj, în așa fel ca situațiile de risc ce pot apărea în trafic să fie reduse la minim. 

Modul de examinare la categoriile moto A, A2, A1, AM

– Probă practică de conducere a motocicletei în poligon (categoriile A, A1, A2) este promovată de candidații care parcurg traseul în cel mult 3 minute și 30 secunde și nu au cumulat mai mult de 15 puncte de penalizare.

– La susținerea probei practice moto în traseu pentru categoriile A1, A2 și A, candidatul va conduce însoțit, pe aceeași motocicleta, de un instructor din cadrul școlii de conducători auto. Examinatorul supraveghează candidatul dintr-un autovehicul aparținând școlii de șoferi și condus de un instructor din cadrul acesteia, iar comunicarea dintre examinator și candidatul de pe motocicleta se realizează prin intermediul mijloacelor tehnice de radiocomunicații.

– Probă practică pentru moto categoria AM constă numai în verificarea aptitudinilor în poligoane special amenajate. Probă practică de conducere a mopedului în poligon este promovată de candidații care parcurg traseul (doar prima probă) în cel mult două minute și nu au cumulat mai mult de 15 puncte de penalizare.

Programa școlară prevăzută la scoala moto Brasov în funcție de categorie

– Categoria AM: 24 ore teorie + 8 ore practică;

– Categoria A1 : 24 ore teorie + 26 ore practica;

– Categoria A2 : 24 ore teorie + 26 ore practica;

– Categoria A : 24 ore teorie + 26 ore practica;

Vârsta minimă pentru urmarea cursurilor la școala șoferi Brașov este:

– 16 ani împliniți, pentru categoriile de vehicule AM, A1;

– 18 ani împliniți, pentru categoriile de vehicule A2;

– 20 de ani împliniți , dacă persoana are o experiență de cel puţin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria A2, sau 24 de ani impliniti, pentru motocicletele din categoria A.

Înscrierea la școala moto, în vederea obținerii permisului de conducere, se poate face cu 3 luni înaintea împlinirii vârstei mai sus menționate pentru fiecare categorie în parte – AM | A1 | A2 | A !

Scoala moto InstructorulTau din Brașov organizează cursuri de perfecționare de pilotaj pentru deținătorii de permis la categoriile A, A1, A2. Cursurile se organizează la cerere, în grupe de 2-3 persoane iar traseele le stabilim de comun acord..

Prețul la categoria A pentru cei ce dețin permis de conducere moto categoria A1 sau A2 este negociabil!

Te așteptăm la InstructorulTau din Brașov pentru a descoperi plăcerea mersului pe două roți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post PROMELEK XXI a adăugat 200 de locații noi pe harta stațiilor de încărcare a mașinilor electrice
Ochelari de soare Ray Ban Next post Ochelari de soare Ray Ban, ideal pentru ochii sensibili