Strategii simple pentru vârstnici de a rămâne activi


Exercițiile fizice sunt esențiale pentru persoanele în vârstă pentru a-și menține sănătatea fizică și psihică. Studiile arată că exercițiile fizice regulate pot ajuta la reducerea riscului de a dezvolta boli precum diabetul și bolile de inimă. De asemenea, poate îmbunătăți mobilitatea, echilibrul și coordonarea, ceea ce poate ajuta la prevenirea căderilor. În plus, exercițiile eliberează endorfine în creier, care ajută la creșterea dispoziției și la reducerea nivelului de stres.

Când încep un program de exerciții, este important ca vârstnicii să se consulte mai întâi cu medicul lor pentru a se asigura că sunt apți pentru a începe să facă exerciții în siguranță. Există numeroase activități cu impact redus pe care seniorii le pot face, cum ar fi mersul pe jos, înotul, tai chi sau yoga pe scaun. Aceste exerciții sunt blânde pentru articulații, oferind totuși un antrenament grozav. În plus față de aceste activități, există multe alte moduri în care seniorii pot rămâne activi, cum ar fi grădinăritul sau treburile casnice, cum ar fi aspirarea sau spălatul rufelor, ceea ce le va crește ritmul cardiac în timp ce îndeplinesc sarcinile necesare în casă.

Stretching și echilibru: importanță și tehnici.

Exercițiile de întindere și echilibru sunt importante pentru vârstnici pentru a îmbunătăți mobilitatea, flexibilitatea, coordonarea și forța. Făcând aceste exerciții simple în mod regulat, persoanele în vârstă pot reduce riscul de cădere din cauza echilibrului deficitar sau lipsei de flexibilitate. Întinderea ajută la relaxarea mușchilor, la creșterea fluxului sanguin și la îmbunătățirea posturii, ceea ce ajută, de asemenea, la rezistență atunci când faceți activități zilnice. Exercițiile de echilibru sunt importante deoarece ajută la menținerea mușchilor folosiți pentru a sta în poziție verticală, precum și la întărirea zonei centrale, care este esențială în prevenirea căderilor.

Atunci când efectuați exerciții de întindere sau de echilibru este important să vă faceți timp și să nu vă grăbiți, asigurați-vă că utilizați mișcări lente controlate atunci când faceți orice fel de exercițiu. Exemple de întinderi care pot fi făcute includ rularea umerilor/brațelor, rularea gâtului/întinderile laterale, răsucirile trunchiului/înclinarea bazinului, ridicarea gambelor/ridicarea călcâielor, etc.

Mâncare: obiceiuri sănătoase

Mâncarea sănătoasă este o parte importantă a menținerii în formă și activă, în special pentru vârstnici. Este important să alegeți alimente bogate în nutrienți și naturale în locul gustărilor procesate, zaharoase sau nesănătoase. Mâncatul sănătos vă poate ajuta să vă mențineți greutatea, să aveți mai multă energie pentru activități fizice și chiar să vă îmbunătățiți starea generală de spirit.

Concentrați-vă pe cereale integrale, cum ar fi ovăz, quinoa, orez brun, pâine de grâu. Acestea vă vor oferi vitamine și minerale esențiale, în același timp, vă vor menține sătul mai mult decât produsele rafinate, cum ar fi pâinea albă sau cerealele. În plus, urmăriți să integrați o mulțime de fructe și legume în dieta dvs., deoarece acestea conțin multe vitamine și minerale care mențin organismul să funcționeze optim.

De asemenea, este important să includeți grăsimi sănătoase în dieta dvs., cum ar fi avocado, nuci și semințe, care sunt bogate în acizi grași omeg-3, care sunt buni pentru sănătatea inimii, ulei de măsline care este încărcat cu antioxidanți sau pește precum somonul bogat în proteine.

Mișcarea pentru vârstnicii din cămine de bătrâni

Unul dintre cele mai importante sfaturi pentru bătrânii rezidenți ai unui azil de batrani este să rămână activi fizic. Acest lucru poate fi realizat prin exerciții fizice regulate, cum ar fi mersul pe jos sau participarea la activități. De asemenea, este important să rămâneți implicat social cu alți rezidenți de la azilul de bătrâni. Alăturarea unui grup de activități vă poate oferi o oportunitate de interacțiune socială, precum și de stimulare mentală. În cele din urmă, asigurați-vă că vă odihniți suficient noaptea, stabilind un program regulat de somn, acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că aveți suficientă energie pe tot parcursul zilei pentru a putea participa la activitățile care vă plac sau chiar să faceți scurte plimbări afară, dacă este posibil.

În concluzie, a rămâne activ și în formă este o parte importantă a unui stil de viață sănătos. Luarea măsurilor pentru a vă asigura că faceți suficientă activitate fizică în fiecare zi vă poate ajuta să vă mențineți corpul puternic, să reduceți riscul unor afecțiuni grave de sănătate și să vă îmbunătățiți starea generală de bine.