Când copiii devin oameni de afaceri: Monopoly cu un cod reducere elefant


Trebuie să recunoaștem că Monopoly are încă un succes răsunător. De ce ? Are câteva defecte care au fost evidențiate de nenumărate ori, dar în ciuda tuturor vorbelor rele, există mai multe elemente ale designului său care ar putea servi drept model sau reper pentru multe jocuri moderne. Găsiți jocul Monopoly în variante diferite, plus alte jocuri de societate la prețuri bune cu un cod reducere elefant. Iată câteva caracteristici de admirat ale jocului Monopoly:

Echipament

Planșa de joc este mare și clară. Banii sunt bani de hârtie care pot fi manipulați; este mai bine decât doar un număr pe o bucată de hârtie. Pionii jucătorilor nu sunt doar antene colorate; au forme distincte, sunt realizate din metal și chiar au o anumită personalitate.

O temă ușor de explicat

Planșa reprezintă diferitele terenuri ale unui oraș. Jucătorii dau zarurile pentru a trece de la un câmp la altul. Jucătorii cumpără loturile, construiesc case și hoteluri pe ele și primesc bani de la alți jucători care nimeresc pe loturile lor. Jocul se termină atunci când rămâne un singur jucător în joc (ceilalți au declarat faliment).

Bani

În Monopoly, nu colectăm puncte de victorie abstracte, colectăm bani care vor fi reinvestiți. Câștigarea sau pierderea banilor este un concept care va fi imediat cunoscut oricui. Banii sunt, de asemenea, un concept care face apel la emoțiile jucătorilor: avaritatea și dorința de a acumula bunuri fiind un impuls foarte puternic la oameni. Obținerea de bani de la un alt jucător este mult mai satisfăcătoare decât obținerea de la „bancă”.

Emoţie

Indiferent cât de bine „uns” este un joc mecanic, dacă nu reușește să provoace emoții în jucători, acel joc este un eșec. Unul dintre punctele forțe ale Monopoly-ului este că reprezintă un crescendo al emoțiilor din ce în ce mai puternice. Pe măsură ce jocul progresează, miza devine din ce în ce mai mare (împreună cu prețul de plătit atunci când cineva se împiedică de terenul opus). Spre sfârșitul jocului, când totul poate fi decis pe o aruncare de zaruri, un jucător va experimenta o mare bucurie, altul o dezamăgire amară.

 „Luați de-aici” fără intenție

Deoarece scopul Monopoly este de a fura practic toți banii altor jucători, una dintre caracteristicile remarcabile ale Monopoly este că jocul este doar o serie de transferuri de bani între un jucător câștigător și un învins. Cu toate acestea, atacurile nu sunt vizate. Jucătorul, prin ghinionul său la zaruri, este creatorul propriei nenorociri când cade pe solul unuia dintre adversari. Acest lucru evită, de asemenea, posibilitatea de a vedea unul sau mai mulți jucători agresând pe altul (liderul de exemplu).

Tutorial integrat

Regulile Monopoly-ului sunt încă destul de lungi. Cu toate acestea, jocul este conceput astfel încât să puteți începe să jucați fără a fi nevoie să cunoașteți toate regulile. Deoarece acesta este un joc de tip roll-and-move, jucătorul nu trebuie să ia o decizie atunci când vine rândul lui. Aruncă zarurile, își mișcă pionul înainte și apoi (uneori) va avea o decizie de luat în funcție de care pătrat aterizează. Regulile pot fi introduse treptat pe tot parcursul jocului, atunci când contextul este corect.

În speranța că v-am făcut poftă de joc prin acest mic tur de forță prin regulile jocului, vă invităm să vă bucurați de un cod reducere elefant la Monopoly.