Ce sunt sistemele de transport cereale si cum pot fi folosite?

Ce sunt sistemele de transport cereale si cum pot fi folosite?

Sistemele de transport sunt folosite de cateva secole. Pe la sfarsitul anilor 1700, fermierii foloseau transportoare cu banda pentru a incarca navele cu cereale. Bineinteles, acele sisteme erau facute din lemn, piele, material textil sau cauciuc, fiind operate de mana. Erau folosite pentru transportarea materialelor vrac.

In ziua de azi in schimb, piata este plina de diferite sisteme de transport cereale. Acestea nu mai sunt folosite manual, ci totul este automat. Acestea sunt mai eficiente, sunt necesari mai putini cai putere si sunt mult mai sanitare, avand si un control mai bun al prafului. Fiecare are utilizari specifice in functie de tipul de cereale, distanta pe care trebuie transportate sau greutatea acestora.

Tipuri de sisteme de transport cereale

  1. Sisteme de transport cu lant. Acestea pot fi folosite atat pe orizontala cat si inclinate. Intre fiecare za a lantului sunt pedale din plastic, folosite pentru a transporta cerealele pe toata lungimea. In situatia unui sistem inclinat, cerealele sunt transportate intr-un loc mai ridicat. Totodata, exista sisteme de transport cereale cu lant care permit transportarea verticala.

De asemenea, jgheaburile pot fi alese si montate in functie de arhitectura, deci configuratia sistemelor de transport cu lant sunt complet flexibile. Acesta este un alt mare avantaj cu care vin la pachet sistemele de transport pentru cereale.

  1. Sisteme de transport cu banda. Acesta este un sistem in care o banda facuta din diferite materiale. Banda e plasata intre doi scripeti si, cand unul din ei e activ, banda porneste. Aceasta este intinsa intre scripeti, fiind tensionata.

Benzile pot fi facute din diverse materiale, precum cauciuc, plastic, piele sau metal. Cerealele mai grele inseamna nevoia unei benzi mai groase si mai puternice. Pot fi folosite atat orizontal cat si inclinat. Pe piata se gasesc si benzi speciale sau benzi din metal, folosite pentru transportul materialelor fierbinti, abrazive sau reactive.

  1. Sisteme de transport cu cupe. Fixate de lant sau banda, acest sistem transporta cereale vrac de la un nivel mic la unul ridicat. Sunt folosite in situatiile transportului de cereale vertical sau la un unghi foarte inclinat. Acestea au si frane speciale pentru situatiile in care se opreste, prevenind astfel miscarea inversa a acestora.
  2. Sistemele de transport cu sira. Acestea se folosesc de snecuri pentru transportarea cerealelor. Au costuri scazute de montaj si vin cu o serie de accesorii.
  3. Sisteme pneumatice de transport. Acestea se folosesc de o teava inchisa si de gaze (predominant aer) pentru a face cerealele sa pluteasca si sa fie transportate. Curentul de aer este pompat cu ajutorul unui echipament de furnizare a aerului. Avantajul principal este ca cerealele nu se pot contamina si mediul inconjurator nu e poluat. De asemenea, se pot transporta anumite materiale toxice fara grija intoxicarii.

Un dezavantaj al acestui tip de sistem de transport este ca materialele trebuie sa fie uscate si de dimensiuni mici (pulbere, granulate). Spre exemplu, transportul granelor insilozate nu e potrivit cu acest sistem de transport.

De ce Gewa Masch?

De mai bine de 25 de ani, cei de la Gewa Masch s-au ocupat cu producerea si dezvoltarea echipamentelor necesare pentru prelucrarea cerealelor. De la silozuri si instalatii de uscare pana la instalatii de macinare/amestecare si sisteme de transport, acestia au pachetul complet.

Cand vine vorba de sistemele de transport, acestia dispun de o gama larga in functie de nevoile tale. Fie ca e transportor tubular, cu lant, cu cupe, cu banda, orizontal, vertical sau oblic, pe pagina lot gasesti tot ce ai nevoie. De asemenea, fiecare transportor are propriile date tehnice, precum capacitate si diametru, pentru a-ti face o idee despre ce fel de transportor ai nevoie.

Sau daca ai anumite intrebari, in loc sa te chinui pentru a afla raspunsul, ii poti intreba direct pe ei. Un specialist iti va raspunde iar tu vei afla informatiile pe care le vrei. Aceasta este recomandarea tuturor specialistilor, de a apela la profesionisti atunci cand aveti nevoie de informatii dintr-un domeniu pe care nu-l stapaniti foarte bine. Regula se aplica si in cazul cumparaturilor, atunci cand aveti nevoie de un produs pe care nu l-ati mai avut pana in acest moment.

Sistemele de transport cereale pot fi complicate, insa alegerea unuia nu trebuie sa fie! Foloseste-te de informatiile din articol sau apeleaza la cei de la Gewa Masch, iar restul e istorie.

Marii fermieri se folosesc de tehnologie pentru a atinge succesul in afaceri. Fiind o buna modalitate de a creste productivitatea, sistemele de depozitare si cele de transport va vor ajuta sa dispuneti de cereale de calitate superioara in fiecare perioada a anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Tu cand ai facut ultima data setul de analize medicale recomandat?
Next post Ce trebuie sa stii despre infiltratii prp?