Semne care arată că aparatul dumneavoastră de aer condiționat are nevoie de reparație


Dacă v-ați săturat să plătiți facturi mari la energie și să pierdeți confortul aerului rece, poate că a sosit momentul să vă reparați aparatul de aer condiționat.

Efectuarea unei reglări va preveni 90% din zgomot. Dacă face zgomot, este probabil ca problema să fie la compresor sau la conductele de aer. Tehnicianul poate diagnostica problema și poate determina cea mai bună cale de acțiune. Iată câteva dintre semnele comune pentru care aparatul dvs. de aer condiționat are nevoie de revizie.

Dacă v-ați mutat de curând într-o casă nouă, este posibil să aveți un aparat de aer condiționat central care are nevoie de întreținere. Acest lucru poate fi costisitor, mai ales dacă sistemul este foarte vechi. Vestea bună este că aparatele de aer condiționat au adesea semne subtile care indică faptul că au nevoie de reparație. Identificând aceste semne înainte ca ele să provoace prea mult disconfort, veți putea economisi bani și timp. De asemenea, puteți evita să fiți nevoit să cheltuiți sute de dolari pe o factură de reparații dacă depistați problema din timp.

Dacă observați zgomote neobișnuite provenind de la aerul condiționat, este timpul să îl supuneți la întreținere. Acest lucru s-ar putea datora unui compresor defect sau unui rulment defect al motorului ventilatorului. Dacă auziți un sunet de măcinare sau de zăngănit, acesta ar putea fi un semn al unor probleme mai grave. Aceste sunete pot fi periculoase și trebuie să fie reparate.

Un compresor defect ar putea duce la o serie de probleme, inclusiv la o scurgere în conducta de freon. Motorul suflantei ar putea fi defect sau conductele ar putea fi blocate. Tehnicianul dumneavoastră va verifica compresorul și va determina dacă există și alte probleme. Dacă aparatul dvs. de aer condiționat nu vă dezumidifică locuința, este posibil să fie timpul pentru repararea acestuia, care va asigura că unitatea dvs. de aer condiționat funcționează din nou eficient.

Zonele umede din jurul instalației de aer condiționat pot indica faptul că există scurgeri de lichid de răcire. Acest lucru afectează capacitatea de răcire a AC și face necesară adăugarea unui nou agent frigorific pentru a preveni probleme viitoare. Orice pete umede care apar trebuie investigate de un profesionist. Dacă acestea sunt prezente, AC-ul dvs. are nevoie de reparare. În orice caz, dacă suspectați oricare dintre aceste probleme, nu amânați repararea și luați legătura cu un tehnician cât mai curând posibil.

Aparatul dvs. de aer condiționat ciclează periodic pentru a menține o anumită temperatură. Vă puteți da seama dacă ciclează mai des decât în mod normal sau dacă ciclează pentru un timp neobișnuit de scurt. De asemenea, s-ar putea să se oprească imediat după ce se pornește și se oprește prin cicluri. Este esențial să efectuați în mod regulat întreținerea aparatului de aer condiționat, deoarece acest lucru poate preveni uzura sistemului. Veți economisi la facturile de energie și veți reduce facturile prin menținerea funcționării optime a aerului condiționat.