Și tu faci față cu greu tartrului subgingival? Cu Life Dental Spa vei uita de această problema!


Tartrul dentar subgingival este una dintre problemele responsabile pentru respirația urât mirositoare, dar nu numai!

Este adevărat, existența tartrului subgingival are, pe lângă o consecință estetică evidentă, un efect negativ asupra zâmbetului și asupra întregii cavități orale. Prezența sa sub linia gingiei afectează în mod negativ albul natural al dinților, iar fomarea lui poate fi cauza diferitelor infecții orale.

Ce este tartrul subgingival, una dintre principalele afecțiuni care le dau bătăi de cap românilor?

Tartru subgingival este situat sub linia gingiei. De culoare închisă, acest tip de tartru este foarte periculos pentru sănătatea orală, deoarece este direct legat de placa bacteriană, prezentă în parodontoză (pioree), care generează pierderea osoasă ireversibilă și, în cele din urmă, mobilitatea și pierderea dinților.

Îndepărtează cât mai curând posibil tartrul subgingival!

Dacă deja prezinți tartru dentar subgingival trebuie să iei măsuri rapide. Tartrul subgingival provoacă daune grave dacă nu este îndepărtat la timp și, dacă îl neglijezi, poate duce și la pierderea dinților. Tartrul dentar nu este altceva decât un depozit de placă bacteriană care trebuie indepartat rapid și eficient. Deși poate părea o afecțiune dentară ce poate fi amânată, trebuie să apelezi de urgență la o ședință de detartraj cu ultrasunete. De asemenea, pentru a completa curățarea de placă bacteriană și tartru de pe suprafața dinților, este indicat să efectuezi și un periaj profesional, Air-flow și Laser Mouth Disinfection.

Din păcate, peste 80 la sută din populația României suferă de tartru dentar, iar cel mai grav lucru este că foarte mulți dintre aceștia amână mersul la dentist când li se acumulează tartru dentar pe suprafața dinților. Iată care sunt consecințele tartrului dentar subgingival asupra sănătății orale:

Acumularea de tartru subgingival este  responsabilă pentru cele mai frecvente afecțiuni dentare:

  • Parodontoză,
  • Gingivită,
  • Carii dentare,
  • Respirație urât mirositoare sau halitoză.

De ce este atât de periculos tartrul subgingival?

Tartrul subgingival este perfid, căci este complet invizibil pentru pacient în viața de zi cu zi. Spre deosebire de îngălbenirea dinților, care poate fi văzută în oglindă atunci când te uitați atent la propriii dinți, tartrul subgingival se ascunde sub gingii. Acesta este motivul pentru care adesea trece neobservat mulți ani. Suprafața aspră a pietrei dentare subgingivale permite bacteriilor active să adere în mod rapid și ușor. Stratul de tartru permite bacteriilor să pătrundă din ce în ce mai adânc în structura orală și astfel se pot dezvolta probleme dentare grave, precum parodontoza sau gingivita.

Cum elimini tartrul dentar subgingival?

Problema tartrului dentar subgingival o constituie faptul că îndepărtarea lui nu este deloc posibilă cu periajul dentar. Modul de a îndepărta eficient tartrul subgingival este de a efectua o ședință completă de profilaxie, care constă din: detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, Air-flow și, pentru o îndepărtare eficientă a plăcii bacteriene, este recomandat să se efectueze și Laser Mouth Disinfection.

Ședința de profilaxie constă în eliminarea mecanică a tartrului subgingival cu instrumente dentare speciale. Singurii autorizați să efectueze aceste proceduri sunt medicii dentiști.  De multe ori se vorbește despre îndepărtarea tartrului dentar acasă, însă această soluție trebuie evitată, întrucât ar putea provoca leziuni grave dinților sau, în orice caz, nu ar avea niciun beneficiu.

Cu Life Dental Spa, îndepărtezi tartrul dentar eficient și non-invaziv, dar și cu costuri reduse!

Life Dental Spa are la dispoziție mai multe opțiuni pentru a elimina tartrul dentar de pe suprafețele rădăcinii dinților cât mai ușor posibil. Acestea includ: instrumente manuale (periaj profesional), instrumente cu ultrasunete (detartrajul cu ultrasunete), dispozitive cu jet de pulbere (Air-flow, igienizare și remineralizare profesională cu Bioglass). 

Orice ai alege, tartrul subgingival trebuie îndepărtat și posibilele afecțiuni parodontale trebuie tratate, astfel încât dinții să poată fi păstrați pe viață.

În cei 13 ani de existență, echipa Life Dental Spa a reușit să redea zâmbetul pe buzele a mii de oameni, să împlinească vise și să ofere tuturor pacienților tratamente stomatologice nedureroase, realizate cu ajutorul laserului dentar

Și pentru că sănătatea orală a românilor este prioritatea medicilor dentiști ai clinicilor Life Dental Spa, oferă Pachetul complet de Igienizare Dentară la NUMAI 174 LEI (în loc de 741 lei).

Pachetul complet de Igienizare Dentară include:

  • Consultație cu camera intraorală,
  • Plan de tratament,
  • Detartraj cu ultrasunete,
  • Periaj profesional 
  • Air-flow.

Prinde și tu oferta și spune-i adio tartrului dentar subgingival! Programează-te acum într-una din clinicile Life Dental Spa din: București, Iași, Cluj, Sibiu, Oradea, Pitești, Timișoara: https://www.lifedentalspa.ro/contact-cabinet-stomatologic/!